28. februar 2021
En ny stor udstillingsrække ser 6. marts dagens lys på Ringsteds gader og stræder.
En ny stor udstillingsrække ser 6. marts dagens lys på Ringsteds gader og stræder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anerkendt galleri popper snart op i hele byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anerkendt galleri popper snart op i hele byen
Ringsted - 19. januar 2021 kl. 11:23
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

Det plejer at ligge på Bøllingsvej i Ringsted, men ”plejer er død”, som man siger i disse omskiftelige tider og snart skyder Ringsted Galleriet forårssæsonen i gang flere forskellige steder i byen.

Fra den 6. marts vendes galleriet nemlig på vrangen med udstillingsprogrammet "Sammenstød", hvor kunsten træder ud af de vante galleri-rammer og ind i byrummet. Alt sammen for at skabe en mere åben og pågående udstillingsprofil, så endnu flere borgere i Ringsted og omegn får mulighed for at opleve den alsidige samtidskunst serveret af danske såvel som internationale kunstnere.

- Formålet med det nye program er at gøre samtidskunsten mere synlig i dagligdagen og at skabe glæde, forundring og debat i det offentlige rum, således kunsten med tiden kan få en mere central plads i Ringsted og omegn, siger Heidi Hove, der sammen med billedkunstner Morten K. Jacobsen udgør galleriets daglige lederduo.

Gallerist Morten K. Jacobsen fra Ringsted Galleriet venter meget af den kommende udstillingsrække. Foto: Jens Wollesen

Når samtidskunsten snart sættes fri i Ringsteds gader, sker det i kølvandet på den kunststrategi, et enstemmigt byråd vedtog i efteråret.

Her lød det bl.a., at kunsten skulle gøre offentlige rum til mere end blot fysiske rammer, hvilket sæsonens udstillingsprogram i høj grad lover.

I udstillingsprogrammet Sammenstød vil 26 kunstnere fra marts til november præsentere værker flere forskellige steder i byen. Selv om det endnu ikke helt er klarlagt hvilke steder, forventer galleriet, at de nye udstillingsrum bliver alt lige fra villavejen til butikscenteret.

I sensommerens udstilling rykker kunsten ind i private forhaver. Her vil man iblandt nyslået græs, blomsterbede, buske, grus og fuglebade eksempelvis kunne opleve underfundige skulpturer af Maria Gondek og hverdagspoetiske udsagn af Thorgej Steen Hansen, der kan åbne op for nye udtryk og samtaler på vejen.

Forvandlet galleri

Alt imens kunsten er rykket ud af de vante rammer, er selve galleriet på Bøllingsvej 5 omdannet til en formidlingscentral med workshops, guidede ture og andet.

Her vil man kunne hente informationer omkring den udstillede kunst i byen, men også komme bag om de kunstneriske processer.

- Udstillingsrækken er støttet af Statens Kunstfond, 15. Juni Fonden, Dansk Tennis Fond, Ringsted Kommune og Det Obelske Familiefond. Gallerist Morten K. Jacobsen takker for støtten, der har været helt afgørende for planlægningen af udstillingsrækken:

- Uden støtten fra fondene og Ringsted Kommune ville det ikke være muligt at realisere den store kunstsatsning i Ringsted, som endda vil kunne gennemføres i en usikker tid med corona-restriktioner og forsamlingsforbud, siger han.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk