28. oktober 2020
Elevatoren stoppede lige midt iemmelm gangtunnellen under Nordre Ringvej og dens normale "stoppested" oppe på Nørretorv. Foto: Anne Wandahl
gallery icon

Se billedserie

Elevatoren stoppede lige midt iemmelm gangtunnellen under Nordre Ringvej og dens normale "stoppested" oppe på Nørretorv. Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre kvinde med rollator sad fast i en time i belastet elevator

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre kvinde med rollator sad fast i en time i belastet elevator
Ringsted - 17. juni 2020 kl. 12:58
Af Anne Wandahl

Låst fast i et glasbur under skyfri himmel og 25 graders varme gik der en time, før en ældre kvinde i kom helskinnet ud af elevatoren ved gangtunnellen på Nørretorv i Ringsted.

arrow Læs også: Dreng sad fast i berygtet elevator

Heldigvis havde kvinden rollator med, så hun i det mindste kunne hvile på den.

Det lykkedes hende at få ringet til en telefonnummer, der står på et skilt inde i elevatoren. Opkaldet havnede hos naboen, Hotel Scandic, hvorfra en kvindelig medarbejder blev sendt ned for at se, hvad der var sket.

I Midt- og Sydsjællands Brand og Redning blev beredskabschef og vagthavende indsatsleder Henrik Nilsson sendt af sted på et indsatsledereftersyn kort efter klokken 9.

Det er sket før
Det er ikke første gang, Henrik Nilsson og hans kolleger bliver kaldt til glasburselevatoren, fordi den er gået i stå.

- Sidste gang, jeg selv var her, er nok to år siden. Da var det en mor og hendes søn. Jeg fik åbnet døren nok, til at de kunne hoppe ud selv, men nu er det en ældre borger, så det går ikke, sagde Henrik Nilsson.

Elevatorer har noget kompliceret maskineri. Henrik Nilsson forsøgte at få elevatoren hejst op, men brugsvejledningen var ingen hjælp til.

Han valgte derfor at ringe til elevatorfirmaet Otis, der heldigvis havde to eksperter i nærheden, så de kunne være fremme på et kvarters tid.

Imens lykkedes det at få elevatordøren nok op til, at den kvindelige medarbejder fra Scandic kunne give den ældre dame i elevatoren nogle flasker med koldt vand at drikke. Hun fik også et af hotellets hvide håndklæder vredet op i koldt vand til at tage om skuldrene, så hun kunne blive kølet ned inde i drivhuselevatoren.

De to elevatoreksperter fik efter et par minutter nok gang i maskineriet til, at elevatoren kunne køre resten af vejen op på Nørretorv, så dørene kunne åbnes helt og kvinden komme ud.

Hun var heldigvis i stand til selv at gå derfra med sin rollator.

Hyppige problemer
Elevatoren har før været genstand for kritik. For to år siden driftsstoppene så hyppige, at mange borgere klagede. Det fik socialdemokraten Sadik Topcu til at tage sagen op i byrådet, der sendte den til Klima- og Miljøudvalget.

Her blev der afsat 150.000 kroner til videoovervågning samt 30.000 kroner årligt til skærpet tilsyn.

arrow Elevator sendes i udvalg
15. marts 2018 kl. 14:56 Opdateret: kl. 14:56
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk