1. december 2020
Mange borgere efterlyser liv på Torvet, men det ser ud til, at de nuværende vedtægter er en barriere. Foto: Jens Wollesen
Mange borgere efterlyser liv på Torvet, men det ser ud til, at de nuværende vedtægter er en barriere. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ægtepar mister tilladelse til at opsætte pølsevogn efter 14 dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægtepar mister tilladelse til at opsætte pølsevogn efter 14 dage
Opdateret 13. september 2019 kl. 17:14
Ringsted - 13. september 2019 kl. 17:01
Af Jakob Fønss

I små 14 dage har ejerne af Baghuset i Ringsted, Jette og Kenneth Edelmann, gået og glædet sig til, at de skulle udvide deres aktiviteter med en pølsevogn på Torvet mandag 7. oktober.

arrow Læs også: Ja til pølsevogn på Torvet: Her er Facebook-reaktionerne

Drømmen blev dog sat på stand by i dag, fredag 13. september, da de kort før middag modtog en mail og en opringning fra Ringsted Kommune.

»Vi fik at vide, at kommunen måtte trække vores tilladelse tilbage. Grunden var, at der ikke må stå en pølsevogn alligevel, og det undrer os, at der ikke må det, da der kan serveres mad på selve torvet fra cafeerne. Der blev fortalt, at der var kommet en klage efter vores Facebook opslag, og at man øverst oppe på kommunen derfor trak vores tilladelse tilbage«, skriver Kenneth Edelmann i et opslag i Facebook-gruppen »Dit og mit Ringsted«.

Han tilføjer: »Kan simpelthen ikke forstå at de ikke er glade for, at der sker noget i Ringsted og at vi får nogle fra kommunen ud på arbejdsmarkedet. Alt er på plads, var klar til at åbne mandag d. 7. oktober kl. 11. Der holder en ostebil og en fiskebil på Torvet. Det må da være fedt at få en pølsevogn til Ringsted. Ja undskyld, vi kan sku ikke forstå det«, og reaktionerne på opslaget bakker ham op i den undren.

Borgmester Henrik Hvidesten (V) bekræfter den kaotiske udvikling i sagen over for DAGBLADET fredag eftermiddag.

- Der er desværre sket det, at der er opstået tvivl om der må stå en pølsevogn på Torvet. Vi er ikke sikre på, at det falder inden for de vedtægter for Torvet, som Klima- og Miljøudvalget godkendte sidste. Administrationen har været for hurtigt ude med deres tilladelse, og det må selvfølgelig ikke ske. Nu skal vi have fundet en løsning hurtigst muligt, og jeg har allerede været i kontakt med formand for Teknik-og Miljøudvalget Torben Lollike (R), så udvalget kan drøfte sagen på deres næste møde på torsdag, siger borgmesteren.

Han er selv af den overbevisning, at der skal være plads til en pølsevogn på Torvet i Ringsted.

- Min opfordring er, at der bliver fundet en hurtig løsning på problemet, og hvis der skal en politisk ændring til, så må udvalget se, om de ikke kan finde en løsning på torsdag, så vi kan leve op til vores oprindelige tilsagn, siger Henrik Hvidesten.

arrow Pølsevogn må godt stå ved nyt torv alligevel
20. september 2019 kl. 10:52 Opdateret: kl. 11:36
arrow Baghuset-ejer: Pølsevognen har længe været en drøm
18. september 2019 kl. 13:04 Opdateret: kl. 12:58
arrow Mens vi venter på pølserne - en kavalkade version 2.0
14. september 2019 kl. 04:54 Opdateret: kl. 22:34
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk