23. juni 2021
650 gaver skal nu afleveres til den store børnefestival to go. Her ses Anne Brovil (tv), og Rikke Falkenberg Kofoed, der begge har favnen fuld.
gallery icon

Se billedserie

650 gaver skal nu afleveres til den store børnefestival to go. Her ses Anne Brovil (tv), og Rikke Falkenberg Kofoed, der begge har favnen fuld.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 650 pakker gør festival til cirkeløkonomisk succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

650 pakker gør festival til cirkeløkonomisk succes
Ringsted - 18. maj 2021 kl. 13:41
Af Ulla Jensen

Det plejer at være Mødrehjælpen, der tager imod donationer udefra. Det sker i form af legetøj, børnetøj og børneudstyr, såvel som gaver i klingende mønt. Det hele tjener ét eneste formål: At gøre Mødrehjælpen i stand til at hjælpe udsatte familier med børn.

Men for en gangs skyld donerer Mødrehjælpen nu selv til et godt formål.

De leverer nemlig 650 pakker til Ringsted Børnefestival, som i år afvikles ude på syv forskellige skoler og 15 forskellige børnehaver i uge 23, fra den 7. til den 11. juni.

Her står frivillig i Mødrehjælpens butik Anne Brovil klar til at levere pakkerne.

Laver det selv

Det meste af pakkernes indhold kommer direkte fra den lokale afdeling i Ringsted, men der er også kommet en lille portion gaver fra hovedafdelingen.

Pakkerne skal gå til festivalens populære aktivitet »Fiskedam«, og der er naturligvis en gave til hver eneste fisker.

Børnefestivalen har altid fungeret ved, at skoler og dagtilbud selv bød ind med aktiviteter. Sådan bliver det også i år, men denne gang sendes materialet rundt til alle deltagerne.

Stort set alle aktiviteter indeholder et element af læring, ikke mindst for dem, der laver dem. Der er især fokus på bæredygtighed og FN's Verdensmål.

Der skulle dog også lige være plads til en aktivitet, som er mere tivoli-præget, siger koordinatoren for det hele, Rikke Falkenberg Kofoed.

Ringsted Børnefestival samarbejder med lokale virksomheder. I dette tilfælde er det Mødrehjælpen.

- Jeg var så glad, da Mødrehjælpen sagde ja til at være med. Det betyder alt. For så bliver det lige som vores festival i her i kommunen, siger Rikke Falkenberg.

Bamser er cirkeløkonomi

- Det her jo et vildt godt eksempel på cirkulær økonomi. Vi prøver at lære børnene, at alt skal være nyt. Vi kan give noget videre, hvis vi selv er blevet trætte af det, og vi kan også købe en bamse, selv om en anden har haft den først.

- Det taler rigtigt godt ind i vores koncept med bæredygtighed. Ude i institutionerne får man måske en snak om, hvad det er for en butik, der ligger her, og hvad der gør den særlig. Så kan børnene allerede i børnehaven begynde at forholde sig til sådan nogle ting - og det kan de sagtens.

Det kan Anne Brovil også relatere sig til:

- Nogle børn spørger, når de kommer butikken: Har du ikke flere biler? Så siger jeg: Jo, men jeg ved ikke, hvornår der kommer en ny dreng og afleverer sine biler.

Mødrehjælpen får ifølge Anne Brovil overvældende mange donationer og får mange positive kommentarer vedrørende butik og personale.

Overskuddet fra butikkens drift går blandt andet til, at lokale udsatte børn kan holde fødselsdag for deres kammerater, til udflugter og andre aktiviteter.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk