28. februar 2020
Godt fyldt i kongrescentrets mødesal af unge under 40, som gerne vil være lægdommer. Sådan så der ud til cafemøde for kandidaterne i aftes. Det er aldrig set før i Ringsted Kommune, at så mange har ønsket at være lægdommer og slet ikke så mange unge. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Godt fyldt i kongrescentrets mødesal af unge under 40, som gerne vil være lægdommer. Sådan så der ud til cafemøde for kandidaterne i aftes. Det er aldrig set før i Ringsted Kommune, at så mange har ønsket at være lægdommer og slet ikke så mange unge. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 36 unge er nu valgt som kandidater til lægdommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

36 unge er nu valgt som kandidater til lægdommer
Opdateret 13. marts 2019 kl. 15:59
Ringsted - 13. marts 2019 kl. 15:56
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

216 borgere i Ringsted Kommune i alt har inden fristens udløb brugt lægdommer.dk til at ansøge om at blive lægdommer, når en ny 4-årig periode begynder den 1. januar 2020.

arrow Læs også: Flere unge vil være med til at dømme i retssager

Thea Blicher Lund, Nichlas Lüdeking og Lukas Thomsen er klassekammerater på HHX i Ringsted.

21-årige Rie Nielsen går på VUC i Ringsted.

Alle 4 var med, da iværksætterne bag lægdommer.dk for nogle uger siden besøgte skolerne for at hverve unge lægdommere baldt andet gennem et rollespil om en voldssag.

Og alle 4 mødte op, da Ringsted Kommune tirsdag aften holdt cafemøde for over 40 lægdommeransøgere under 40 år.

Næsten 19-årige Lukas Thomsen var skurken i rollespillet, og det har faktisk inspireret ham til at søge om en plads på den lovlydige side i retssalen.

- Jeg interesserer mig for det retslige. I vores uddannelse har vi meget om erhvervsret. Jeg var tiltalt i rollespillet, og jeg fik sådan et »rush« af at opleve, hvordan det må være for en rigtig tiltalt i retten. Som lægdommer er man med til at forme et andet menneskes skæbne. Det, synes jeg, er spændende, mener Lukas Thomsen.

Thea Lund fyldte 18 år i august, og dermed er hun gammel nok til at kunne fungere som lægdommer.

- Da vi havde besøg af rollespillet, var jeg faktisk lægdommer i spillet. Jeg synes, det er vildt, at vi unge faktisk har mulighed for at være med til at bestemme og sætte vores indflydelse på samfundet. Vi kan jo også byde ind med noget. Det vil jeg meget gerne. Der er faktisk ikke nogen grund til ikke at melde sig, mener Thea Lund.

Og det gør Nichlas Lüdeking også.

- Jeg vil faktisk gerne læse jura, når jeg er færdig med HHX. Jeg interesserer mig for jura, men har aldrig tænkt over før, at det at være lægdommer kunne være en mulighed. Jeg vidste ikke, det var så let at søge, så det har jeg selvfølgelig gjort, da vi fik at vide, at vi kunne gøre det på lægdommer.dk, siger Nichlas Lüdeking

21-årige Rie Nielsen fra VUC tog heller ikke megen betænkningstid, før hun sendte en ansøgning om at komme på grundlisten.

- Jeg ser mange dokumenterer og serier om retssystemet. Jeg synes, det er meget spændende, så når der nu er en mulighed for at blive lægdommer, tænke jeg lidt over det, men besluttede, at det vil jeg prøve, så må vi se, hvad der sker.

Jeg har aldrig været i en retssal, og jeg tror, man måske vil være påvirket af det, de første gang, men prøver at være lægdommer, men det skal jeg nok klare, siger Rie Nielsen.

Ringsted Kommune skal 1. april aflevere grundlisten over mulige lægdommere til Østre Landsret.

Ud af 114 pladser på listen har grundlisteudvalget reserveret 36 pladser til unge under 40 år, og de blev alle sammen valgt ud af flokken i kongrescentret tirsdag aften

arrow Leder efter lægdommere i gymnasiet
22. februar 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk