14. april 2021
Boligprojektet ved Bøstofte i Kværkeby er initieret af ejendomsudviklerne Stender i Kolding og kommer til at tælle op imod 170 ejer- og lejeboliger i størrelsesordenen 85-115 kvm, hvis det bliver godkendt.
Boligprojektet ved Bøstofte i Kværkeby er initieret af ejendomsudviklerne Stender i Kolding og kommer til at tælle op imod 170 ejer- og lejeboliger i størrelsesordenen 85-115 kvm, hvis det bliver godkendt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 230 kommende boliger kan løfte lille landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

230 kommende boliger kan løfte lille landsby
Ringsted - 03. marts 2021 kl. 14:59
Af Nikolaj Kennov Rasmussen

To nye byggeprojekter er på bedding i Kværkeby lidt udenfor Ringsted. Hvor det ene mellem Bjergvej og Nordbæksvej tæller 60 parcelhuse/ rækkehuse med byggemodning i sensommeren, er et projekt på op imod 170 boliger ved Bøstofte af en helt anden kaliber.

Hvis begge projekter bliver færdiggjort, kan Kværkeby forvente at føje over 450 til landsbyens i forvejen 600 indbyggere.

Det kræver, at man gentænker landsbyen, mener Per Flor (S), formand i Plan- og Boligudvalget, der mandag drøftede det store boligprojekt ved Bøstofte igangsat af jyske Stender Innovation.

- Når man skal udvide en landsby med så stort et boligområde, er der klart nogle afledte effekter, man skal tænke over. Der skal etableres cykelstier, så kommende børn kan komme sikkert frem og tilbage til skolerne, og så skal man tænke over, om skolerne overhovedet kan bære de mange flere børn, der måtte komme med de nye boliger, siger Per Flor og tilføjer:

- Som udgangspunkt må man sige, at det er problemer, man må kigge på, hvis man siger ja til projektet.

En gevinst for landsbyen

Plan- og Boligudvalget har sendt boligprojektet til forhøring i Landsbyforum, der bl.a. skal tage stilling til, hvorvidt ikke bare Kværkeby, men også klyngelandsbyerne Vigersted og Jystrup kan bære mere tilflytning i fremtiden.

Allan Egeris Arentsen, direktør i Stender Innovation, er overbevist om potentialet.

- Landsbyer har generelt haft kummerlige vilkår i mange år. Vores boligprojekt vil kun understøtte handlen, det sociale liv og skolerne, så jeg tror kun, det er en styrke for Kværkeby, siger han.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk