4. december 2020
Cirka 40 deltog i Jystrup-mødet. Flertallet dog ikke som vælgere men politiske partimedlemmer. Her i flokken ses for eksempel Svend-Erik Jacobsen (S) og Jeanie Nørhave (DF).  Foto: Anne Wandahl
gallery icon

Se billedserie

Cirka 40 deltog i Jystrup-mødet. Flertallet dog ikke som vælgere men politiske partimedlemmer. Her i flokken ses for eksempel Svend-Erik Jacobsen (S) og Jeanie Nørhave (DF). Foto: Anne Wandahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vælgere ønsker friere huse og færre svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vælgere ønsker friere huse og færre svin
Ringsted KV17 - 24. oktober 2017 kl. 16:27
Af Anne Wandahl

Lidt mere løssluppenhed i lokalplanerne vil kunne hjælpe Jystrup ved Ringsted med at få bygget nye boliger med mere spræl i.

Mindre svineproduktion kan hjælpe med renere luft over landsbyen.

Sådan lød bud på politiske sager at tage fat i, da Landsbyforeningen for Jystrup og omegn mandag indbød til valgmøde på Søholmskolen, skriver DAGBLADET Ringsted.

Knap 40 personer deltog, Mange af dem var dog fra de politiske baglande.

To vælgere benyttede sig af muligheden for at stille spørgsmål i sørgerunden efter kandidaternes oplæg.

- Jeg stemmer på den, der vil love mig at instruere Klima- og Miljøudvalget i ikke at være smagsdommere og bedømme om tingene nu passer ind eller ej, når der skal bygges i landsbyerne. Hvem vil love mig det, spurgte Svend Peters.

Det ville Henrik Thomsen fra Liberal Alliance godt i første omgang.

- Der kan være områder, hvor det er nødvendigt, at have en vis regulering, men ellers kan jeg ikke se, hvorfor teknisk forvaltning skal detailstyre, hvilket tag man sætter på sit hus, sagde Henrik Thomsen.

De øvrige otte kandidatater i debatpanelet er ikke på linje.

- Det er vigtigt med lokalplaner, der tegner linjerne. Man skal huske, at de er altså politisk besluttet, og de bliver sendt i offentlig høring, hvor alle kan sige deres mening, sagde Mette Ahm-Petersen (S).

- Vi er nødt til at have reguleringer. Ellers kommer der hurtigt til at se forfærdeligt ud rundt om i kommunen. Nogle af vores lokalplaner er måske nok noget støvede og trænger til at blive gennemgået. Det vil vi også gerne, men vi har altså lige 48 nye lokalplaner, vi gerne vil have igennem først, sagde Per Roos, der som bekendt er formand for Plan- og Boligudvalget.

Marianne Hesselager stillede spørgsmål om svin.

- Der er grønt på vejskilte, der er grønt på grenenes overside. Det er gylle fra luften, så jeg vil gerne have sat tal på, hvor store svinefarme må være efter jeres mening, sagde Marianne Hesselager.

Det er lige vand på Enhedslistens miljømølle. Men tydelig indignation i stemmen svarede Henrik Kjær:

- EL er stærkt imod store svinefarme. Det er forurening og dyrplageri. Det er vanvittigt, at der hver eneste dag dør mere end 25.000 smågrise, fordi de bare dør i en produktionsform med så meget spild, sagde Henrik Kjær.

Jan Heidebo (R) er ikke begejstret for svinefarmene, men de skal ikke have skyld for alt.

- Det er ikke svinefarmene, der er årsag til alger på grene og skilte. Det er landbrugets kvælstofudledning i det hele taget. Jeg tror ikke, at vi lokalt og regionalt kan begrænse det grønne på skilte og træer. Det er en generel diskussion om kvælstofudledning, sagde Jan Heidebo.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk