5. december 2020
I mellem 2011 og 2016 har seks trafikulykker fundet sted på Gyrstingevej. Det bar debatten præg af, da der var vælgermøde i Gyrstinges nye forsamlingshus onsdag aften. Foto: Anna Egeris Karstoft
I mellem 2011 og 2016 har seks trafikulykker fundet sted på Gyrstingevej. Det bar debatten præg af, da der var vælgermøde i Gyrstinges nye forsamlingshus onsdag aften. Foto: Anna Egeris Karstoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre i Gyrstinge frygter at lade deres børn cykle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre i Gyrstinge frygter at lade deres børn cykle
Ringsted KV17 - 15. november 2017 kl. 14:23
Af Anna Egeris Karstoft

Debatten om Gyrstinge sogns cykelstier blev et varmt emne, da der var vælgermøde i Gyrstinge onsdag aften - ikke mindst set i lyset af, at der i mellem 2011 og 2016 er registreret seks ulykker på Gyrstingevej, hvor to ulykker endte med, at en person afgik ved døden.

De tre siddende byrådsmedlemmer Britta Nielsen (S), Klaus Hansen (V) og Lisbeth Andersen (S) nævnte da også trafiksikkerheden på Gyrstingevej som en topprioritet i deres indledende oplæg, men det lod ikke til at berolige de fremmødte borgere. Flere borgere fremhævede etableringen af en cykelsti langs Bakkegårdsvej som mindst ligeså vigtig som en cykelsti langs Gyrstingevej, da mange børn netop cykler fra Ørslevvester til Gyrstinge for at komme i skole.

- Har I prøvet at køre den vej? Den er sindssygt farlig at køre ad. Jeg er så skuffet over, at I ikke nævner den, lød det oprevet fra en kvinde i salen, der tilføjede, at hun til et byrådsmøde for nogle år siden fik at vide, at en bestemt vej ikke var i budgettet, fordi ingen var døde på strækningen.

- Det er da et mirakel, at der ikke er nogen, der er døde, men det er da fordi, der er så mange forældre, der ikke tør at lade deres børn cykle her. Det er simpelthen så uforsvarligt, at I ikke tager det alvorligt det her, tilføjede hun.

Gyrstingevej har senest, som den eneste vej i kommunen, fået sit eget afsnit i kommunens trafikhandlingsplan for 2017.

Bakkegårdsvej er også nævnt, dog kun som et af 86 forslag i rapportens projektliste.

Ind til videre er rapporten sendt i høring, og derfor er der på nuværende tidspunkt ikke sat penge af til nogle af projekterne, hvilket også blev fremhævet af Klaus Hansen (V).

Socialdemokraternes byrådskandidat Lisbeth Andersen (S) pointerede også, at det er en faglig vurdering at finde ud af, hvilke veje, der trænger mest i kommunen.

- Ud over Gyrstingevej er der jo rigtig mange steder i Ringsted, hvor der er farlige veje. Og hvornår projekterne skal laves afhænger jo både af, hvor udsatte vejene er, hvor meget trafik der er, og når vi snakker cykelstier, hvor mange børn, der skal til og fra skole, kommenterede hun.

Enhedslistens spidskandidat Henrik Kjær (EL) var dybt bekymret over de udmeldinger, der kom fra salen i løbet af aftenen.

- Når man hører sådan nogle historier om, at det er forbundet med livsfare at slippe børn løs, så må man sige, at lokalkendskabet heroppe (i panelet) ikke er godt nok, så kalder det på, at man styrker dialogen med lokalsamfundet, sagde han.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk