21. oktober 2018
De tre kandidater vil have de unge i tale.
De tre kandidater vil have de unge i tale.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge mangler i regionsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge mangler i regionsrådet
Region Hovedstaden RV17 - 02. oktober 2017 kl. 12:53
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 21. november skal det afgøres hvordan landets fem regioner skal ledes og udvikles i de kommende fire år. Umiddelbart lyder det som en beslutning der burde interessere de fleste mennesker. Men alt for mange finder regionsrådene kedelige, teknokratiske og uigennemskuelige - især de unge. Det går udover valgdeltagelsen.

Det har tre unge kandidater til regionsrådsvalget i Region Hovedstaden nu taget konsekvensen af. Maria Gudme (S), Camilla Søe (V) og Isabella Sara Sarchar (O) er trætte af at embedsværket sidder tungt på regionsrådet, at de unge er blevet glemt i politikudviklingen og de ældre mænd fylder godt i rådets sammensætning.

- Vi har givet hinanden hånden på at vi vil forandre Region Hovedstadens måde at lave politik på. De er unge er stort set væk i debatten og alt handler om systemer og processer" udtaler Camilla Søe. Hun suppleres af Isabella Sara Sarchar, der mener, at det tværpolitiske håndtryk er alvorligt ment.

- Bliver vi alle tre valgt til regionsrådet i Region Hovedstaden vil vi stå sammen om at gøre op med den gamle politiske kultur, siger hun.

Allerede i valgkampen vil man kunne se begyndelsen på de tre kandidaters samarbejde. De vil besøge ungdomsuddannelser sammen, deltage i debatter sammen og forsøge at nå ud til de unge vælgere på gader og stræder.

- Vores mål er klart. Flere unge på vores alder skal kunne identificere sig med det der foregår i Region Hovedstaden. De skal føle at der bliver lyttet, at den politiske proces er gennemskuelig og interessant og embedsværket ikke er dukkeførere for politikerne, siger Maria Gudme

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk