24. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stop Sundhedsplatformen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stop Sundhedsplatformen
Region Hovedstaden RV17 - 10. november 2017 kl. 17:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Af Poul Gerhard
Kristiansen,

Retsforbundets
politiske ordfører og

kandidat til regionsrådet

Trods løfter om forbedringer ruller man nedskæringer og Sundhedsplatformen hen over de mange protester fra læger og sygeplejersker. Næste region efter hovedstaden bliver Region Sjælland. Nu ruller man videre og vil fyre lægesekretærerne på trods af al logik, og uagtet hvad der i virkeligheden er sket i form af færre behandlinger og fejl. Man vil erstatte lægesekretærer med den administrative uddannelse med dyrere speciallægetid! Og den tid, lægerne skal bruge på den administra­tion, de ikke er uddannet til, går jo fra den tid, de kunne bruge på patienterne.

Helt forståeligt er det, at Rigsrevisionen nu har bedt om undersøgelse af Sundhedsplatformen. Man burde nedlægge det såkaldte it-og afbureaukratiseringsudvalg. Retsforbundet mener, det ganske enkelt har fejlet. Lyt til de mennesker, som skal bruge systemerne, og stop Sundhedsplatformen.

Og det bliver ikke bedre af, at regionsrådene er bundne af de rammer, som Folketing og regering udstikker. De skal fordele elendigheden og har ikke egne indtægter. Og i den sammenhæng skal man heller ikke glemme EU's rolle og indflydelse på kravene og rammerne. Stem på kandidater, som vil holde fast i løfter før valget og højt sige fra snævre rammer, som regionerne bliver dikteret - fra Folketing og EU.