21. februar 2020
Thomas Elsgaard, formand for Greve Trim Motionsklub, løber tit i Strandparken, som strækker sig syv kilometer langs Køge Bugt. I baggrunden anes Avedøreværket. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Thomas Elsgaard, formand for Greve Trim Motionsklub, løber tit i Strandparken, som strækker sig syv kilometer langs Køge Bugt. I baggrunden anes Avedøreværket. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Strandparken er perfekt til løbeturene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Strandparken er perfekt til løbeturene
Oplev - 30. august 2019 kl. 08:50
Af Lars Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Strandparken ved Køge Bugt er et fantastisk område langs vandet, hvor strande, havne, enge, museer, caféer og vandsportsaktiviteter er bundet sammen af et velholdt - og løbeegnet - stisystem.

Strandparken ved Køge Bugt byder på en bred pallette af oplevelser og muligheder for aktiviteter i og ved vandet. Den strækker sig syv kilometer fra Brøndby Havn og følger vandkanten forbi Vallensbæk, Arken i Ishøj og ned til Hundige Havn og Greve Marina. Den bruges flittigt til udflugter, vandsport og ikke mindst af motionister på cykel, rulleskøjter eller i løbesko.

51-årige Thomas Elsgaard hører til sidstnævnte kategori. Han er formand for Greve Trim Motionsklub og selv en flittig løber. Han og klubbens 1200 medlemmer bruger ofte Strandparken til træningsture eller når det populære Sydkystløbet afvikles to gange om året med klubben som arrangør.

- Her er et stisystem på mere end 50 kilometer, så der er uanede muligheder for at variere turene herude. Der er også gode muligheder for trail. Asfalt er jo nemt at løbe på, men det er også noget, som belaster knæene. Så vi prøver at lægge nogle løb oppe i klitterne, og der er også nogle stier, der går ud i det bløde underlag, fortæller Thomas Elsgaard, da vi møder ham i den sydlige ende af Strandparken.

- Det er et skønt naturområde, som samtidig ligger tæt på København og er nemt at komme til. I forbindelse med Sydkystløbet her til efteråret går halvmaraton-ruten til enden til Brøndby Havn i nærheden af Avedøreværket og tilbage igen. Man løber forbi seks søer og fire havne. Det er en super flot rute med udsigt til vand, strand- enge og masser af får og kvæg undervejs, fortæller klubformanden.

- Om søndagen er vi her til den store ugentlige fællestræning, hvor vi typisk er 250 løbere hernede. Så mødes man her og laver noget opvarmning, og så er man otte-ni forskellige hold, der løber afsted i forskellige tempi og længder. Hold 1 er tæt på elite-niveau, men ellers er det hyggen og det sociale, der er det vigtigste.

- Vi har efterhånden også en ret stor afdeling for 60+'erne. Mange er gået på pension og mødes hernede to gange om ugen - typisk om formiddagen. Det er meget socialt, og de laver mange aktiviteter sammen. Det er meget hyggeligt, og jeg har flere gange, når jeg har talt med sundhedscentret på Greve Kommune, sagt, at vi bør have et stort tilskud til den afdeling. Den holder jo lægen fra døren, smiler Thomas Elsgaard.

Han har boet i Greve i 25 år og gennem de sidste fem år har han været formand for Greve Trim. Klubben er i øvrigt stort set jævnaldrende med Strandparken, som blev åbnet i 1980.

- Greve - og nabokommunerne - har været ret gode til at etablere stisystemer. Det er ikke noget, man ser, når man kommer kørende i bil på motorvejen, men der er et gigantisk stisystem i Greve. Det gør, at vi stort set aldrig behøver at løbe på vejene. Det er en rigtig god ting. Selvfølgelig kan man godt være misundelig på Dyrehaven eller andre steder med de helt store skov- områder, men så har vi noget andet, der er rigtigt godt; stierne, vandet og engene, siger han.

Strandparken er under konstant udvikling. Da kunstmuseet Arken blev indviet i 1996 gav det kæmpe løft til området, og for to år siden åbnede caféen Ka'nalu ikke så langt fra Arken.

- Caféen er et godt eksempel på, at der hele tiden sker noget i området - uden at det handler om masseturisme. Den er super populær og er noget helt andet end bare pomfritter og hotdogs. Der er gode økologiske retter, man kan leje SUP- boards, dyrke yoga, og de har en rigtig fin legeplads lige ved siden af. I det hele taget er det et område, som man er rigtig god til både at vedligeholde og udvikle, fortæller Thomas Elsgaard.

Da Strandparken strækker sig over syv kilometer langs vandet, er der mange adgangsveje til den. Vi mødte Thomas Elsgaard for enden af Hundige Havnevej. Se kort og information om området på www.strandparken-kbh.dk.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk