15. oktober 2018
På Restaurant Næs bruger de for så vidt muligt lokalt producerede råvarer. For tiden omfatter de blandt andet ørreder og rogn fra Musholm, gæs fra Sejerø og lokalt plukkede svampe.
gallery icon

Se billedserie

På Restaurant Næs bruger de for så vidt muligt lokalt producerede råvarer. For tiden omfatter de blandt andet ørreder og rogn fra Musholm, gæs fra Sejerø og lokalt plukkede svampe.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strandhotel vil dyrke sine egne råvarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strandhotel vil dyrke sine egne råvarer
Oplev - 10. november 2017 kl. 07:43
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Henrik Jyrk valgte Vestsjælland og Kalundborg til, da han solgte Restaurant Kul i den hippe københavnske kødby. Nu er han tilbage i København, men han kaster stadig sin stjerneglans over Restaurant Næs på Røsnæs.

San Fransisco, København og ... Kalundborg. Henrik Jyrk har arbejdet på Michelin-restauranter, vundet Danmarks største kokkekonkurrence to år i træk og været ejer af en succesfuld restaurant i Kødbyen i København.

I starten af 2017 tog han så et, i manges øjne nok ret utraditionelt valg, da han kastede sit fokus på det, der skulle blive til Restaurant Næs på Røsnæs ved Kalundborg. Efter at have solgt Restaurant Kul i Kødbyen blev han kontaktet og spurgt, om han havde lyst til at komme forbi det nyrestaurerede Strandhotel Røsnæs og se på muligheden for at overtage restauranten på stedet.

- Det første jeg tænkte, da jeg så hotellet og stedet var: »Wow, her kan vi lave noget rigtig godt«, fortæller Henrik Jyrk.

En af de ting, der lokkede ved stedet, var de 20 tønder land, der fulgte med.

- Muligheden for at dyrke biodynamiske og økologiske grøntsager samt producere eget kød fandt jeg ekstremet tillokkende og perspektivrigt, siger han.

Jorden er nu i gang med at blive gjort klar, det vil sige leve op til reglerne for at dyrke økologisk landbrug. Forventningen er, at Restaurant Næs kan have sine første egenproducerede grøntsager omkring maj-juni næste år, siger Henrik Jyrk.

- Det er det første store mål for os lige nu. Det næste, der ligger lidt længere ude i fremtiden, er at producere vores eget kød. Men det her er en af grundene til, at jeg gik ind i det her projekt. Der er så mange muligheder i det, at vi kan blive ved med at bygge på.

Henrik Jyrk har netop overtaget nøglerne til det sted, der skal blive hans nye asiatisk-inspirerede restaurant i København. Det betyder blandt andet, at han fra 1. november overlod tjansen som køkkenchef på restauranten til Christian Thurison Røndbjerg.

- Men den rolle har Christian sådan set haft hele tiden. Vi snakker sammen om menuen hver uge, men det er Christian, der har stået for den daglige drift af køkkenet.

Christian Thurison Røndbjerg har lige som Henrik Jyrk arbejdet på flere prominente restauranter i San Fransisco på den amerikanske vestkyst. Derudover var han souschef under Henrik Jyrk på Restaurant Kul.

- Vi tænker meget ens, når det kommer til mad. Hvis jeg siger, jeg vil have en ret, så ved han, hvordan jeg vil have den, uden at jeg behøver at forklare det ned i detaljer. Derudover leverer Christian bare den standard, jeg ønsker, siger Henrik Jyrk.

Med i Bedst på Sjælland
Selv om han nu stopper som køkkenchef, er Henrik Jyrk stadig med i ejerkredsen bag Restaurant Næs. Restaurantens næste projekt på kort sigt er deltagelsen i konkurrencen Bedst på Sjælland, der blev vundet af Vallø Slotskro i år. Restaurant Næs er med i 2018 og tager den 8. januar imod de første modstandere, som er kokkene fra Det gl. Røgeri på Mosede Havn.

Bedst på Sjælland er bygget sådan op, at man dyster mod én anden restaurant om at komme videre i konkurrencen. Til sidst har man så en finale mellem to hold, der dyster om at blive den samlede vinder. Konkurrencens formål er at sætte fokus på, hvad gastronomien på Sjælland kan tilbyde uden for hovedstaden, og det er helt i Henrik Jyrks ånd.

- Den lokale forankring er noget, der har været tænkt ind i Restaurant Næs fra starten af, og vi bruger for så vidt muligt lokale underleverandører. Vi vil gerne vise, at vi altså godt kan noget i provinsen, siger han.

Drop fordommene
Før han kom til Restaurant Næs, havde han spekuleret en del på, hvordan han ville blive taget imod.

- Jeg var nervøs for, om folk ville tænke, at her kom den her hotshot-københavner, men vi er virkelig blevet taget godt imod. Det er fedt at inddrage lokalsamfundet, og det andet er jo bare fordomme, siger han.

San Fransisco, København eller Kalundborg. For Henrik Jyrk er det værd at arbejde de 10-12-14 timer, som kokkebranchen kræver, for belønningen kommer også i den anden ende.

- Det er super givende at opleve, at man er med til at give folk en god aften. Det kræver også 110 procent, men så er det også så fedt med glade gæster. Det er derfor, vi gør det, siger stjernekokken.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk