22. oktober 2019
Den endelige belægning og bemaling mangler stadig, men bymidten i Havdrup er totalt forandret. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Den endelige belægning og bemaling mangler stadig, men bymidten i Havdrup er totalt forandret. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stationsbyen med både nye og gamle bakker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stationsbyen med både nye og gamle bakker
Oplev - 06. december 2018 kl. 15:50
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvor mange byer på vores størrelse får sådan et projekt?

arrow Læs også: Se billederne: Havdrups nye hjerte indviet med manér

Stine Johansen, der er formand for Havdrup Borgerforening stiller spørgsmålet.

Vi står i Havdrups nyindviede bymidte lige over for stationen. De to asfaltbakker er allerede blevet indtaget med børnenes løbehjul og cykler ved den officielle åbning 1. december, selvom de sidste detaljer stadig mangler at komme på plads. Ved indvielsen vil Stine Johansen skyde på, at der kom 800-1000 mennesker, og der blev uddelt 400 slikposer til børnene. Det er meget i en by med godt 4000 indbyggere, siger den 29-årige formand for byens borgerforening.

- Mine unger havde en fest, siger Stine Johansen, og det er netop meningen med den nyindviede bymidte, at børnene kan indtage den. Endnu mangler den endelige belægning og optegning af streger.

Men Stine Johansen synes, det er noget særligt i en by af denne størrelse.

- Når du står her på pladsen kan du faktisk se fra den ene ende af byen til den anden, siger hun peger ned ad Hovedgaden, hvis forløb er blevet afbrudt af den nye plads.

Det er tre år siden, Stine Johansen flyttede hertil med familien, som også tæller manden Peter og børnene Silke på seks og Rosa på tre. Hun er selv vokset op i Ishøj.

Find vej
  • Tager du toget til Havdrup, lander du midt i den nye bymidte. Herfra er der en kilometer til bakkerne, som du finder ved at gå mod nord ad Hovedgaden, krydse banen ad Lindevej og følge vejen, som bliver til en sti, der går ud i Bistrupvang. For enden ligger det grønne område.
  • Du kan også stille gps'en til Bistrupvang 35, 4622 Havdrup og parkere ved daginstitutionerne. Her erogså legepla dser, som er frit tilgængelige uden for åbningstiden.

- Vi kan lettere gå op og købe en is, for der er et sted at sidde. Før var der bare en vej, siger Stine Johansen, som siden marts har været formand for Havdrup Borgerforening.

- Jeg har altid engageret mig, og hvis man gerne vil have, at der er aktiviteter og noget sjovt, så må man bidrage. Det er vigtigt at give noget tilbage, siger hun.

En borgerdrevet by
Borgerforeningen har fællesspisning på tegnebrættet, og tanker om et børneloppemarked og forskellige foredrag. - Det er kun tid og fantasi, der sætter begrænsning, som Stine Johansen siger. Selvom Havdrups borgere nu har fået et nyt mødested, så er der også et andet sted, som Stine Johansen kan anbefale, hvis man kommer til byen.

Godt en kilometer fra stationen ligger det som i folkemunde hedder »bakkerne«. Det er et grønt område med stier, bænke og en lille sø med en fiskebro. Her er frøer og tudser, gråænder og blishøns yngler i søerne, og fiskehejren er en jævnlig gæst. Områdets bakker eller høje opstod i forbindelse med udstykningen til områdets parcelhuse, da området blev brugt som depot for overskydende jord. Det er her Havdrup mødes til sankthans, og det er her byens bedste kælkebakke findes, fortæller Stine Johansen.

- Det hedder »Syv høje Stien«, og det er lavet på initiativ fra en borger. Vi er en meget borgerdrevet by, siger Stine Johansen.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk