12. maj 2021
Hestesporvognen »Hønen« kører på åbningsdagen. Pr-foto
Hestesporvognen »Hønen« kører på åbningsdagen. Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sporvejsmuseet åbner med vrinsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sporvejsmuseet åbner med vrinsk
Oplev - 02. maj 2021 kl. 15:24

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm åbner til sæsonen 2021 Kristi himmelfartsdag den 13. maj.

Denne gang sker det til lyden af vrinsk og klaprende hove. De ældste bevarede sporvogne og omnibusser trækkes nemlig med ægte hestekræfter. På åbningsdagen er det den lille københavnske hestesporvogn, der giver museets besøgende mulighed for at opleve kollektiv transport, som den var for mere end 100 år siden. Bare to dage senere er det den bevarede københavnske hestetrukne omnibus, der er i trafik mellem Sporvejsmuseet og Skjoldenæsholm hovedgård. Der er mobiliseret ægte hestekræfter i alt 15 gange i løbet af sæsonen 2021.

På åbningsdagen og de følgende tre dage er der i museets busudstillingshal arrangeret udstilling af skinnegående trafik i lille skala i form af modeljernbaner.

Ud over køreture med forskellige elektriske sporvogne og busser byder Sporvejsmuseet på en række særlige oplevelser sæsonen igennem, deriblandt besøg af historiske motorkøretøjer, der er mindst 50 år gamle og dermed fra de gamle sporvognes storhedstid. Første veterantræf i sæsonen 2021 er lørdag 15. maj. De gamle biler af mange forskellige mærker parkeres i museets lange museumsgade, hvor de er med til at skabe et historisk gadebillede, som passer til gadens butiksudstillinger fra 1940'erne, 1950'erne og 1960'erne. Samme dag, lørdag 15. maj, er der musikalsk underholdning af 1960er-bandet Swinging Back Beats. Samme gruppe af modne herrer spiller også ved sæsonens andet veteranbiltræf, lørdag 31. juli.

Sporvejsmuseets udstilling markerer, at det i år er 50 år siden, at hovedstadens næstsidste sporvognslinie - linie 7 - blev omstillet til busdrift.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk