21. august 2018
Der er adgang til pyramiden, hvor der tidligere blev opbevaret op til 25.000 tons kalk ad gangen. Kalken blev væltet ned gennem et hul i toppen af pyramiden. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Der er adgang til pyramiden, hvor der tidligere blev opbevaret op til 25.000 tons kalk ad gangen. Kalken blev væltet ned gennem et hul i toppen af pyramiden. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video og billeder: Kender du pyramiden på klinten?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video og billeder: Kender du pyramiden på klinten?
Oplev - 10. november 2017 kl. 13:25
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er færdsel på eget ansvar!

arrow Læs også: Grønt lys for nyt stort musik-drama i Pyramiden

Der er klar besked fra Ove Nordhild Olsen, da vi står toppen af Stevns Klint og skuer ud over en glitrende Faxe Bugt. Ove Nordhild Olsen bor godt nok i Køge, men han er født her på Stevns, og i dag har han inviteret OPLEV Sjælland til en tur på trampestien, der strækker sig 21 kilometer langs kysten.

Vi har parkeret bilerne ved de to skorstene fra de gamle kalkbrændeovne, der blev taget i brug i 1932 som en del af Boesdal Kalkbrud.

Find vej
  • Trampestien går fra Rødvig Havn til Bøgeskov Havn.
  • Du kan også starte fra Boesdal Kalkbrud.
  • Adressen er Boesdalsvej, 4673 Stevns.

- Man kan se aflejringerne lige så tydeligt, siger Ove Nordhild Olsen, som gerne benytter stedet til at gå tur med den to-årige golden retriever Aslan. .

Se en pyramide
Stevns Klint er udnævnt som verdensnaturarv af Unesco, og der er aktuelt planer om et større besøgscenter på stedet. Indtil videre er der en række oplysningstavler, der fortæller om historien og flora og fauna omkring os - blandt andet en af Danmarks mindste sommerfugle: dværgblåfuglen.

Der findes også to shelters i kalkbruddet, og så er der det imponerende bygningsværk, som kaldes for pyramiden eller pagoden. Når kalken var brudt og renset for flint, blev den knust og tørret i ovene, og herefter blev jordbrugskalken opbevaret i pyramiden, der er 60 meter. Kalken blev hældt ned gennem et hul øverst i tagkonstruktionen - 20 meter oppe i luften. I dag er der åbent ind til pyramiden, hvor der blandt andet holdes koncerter og spilles teater.

Vi går op ad bakketerrænnet, for en del af trampestien går langs kysten. Denne morgen kan vi se konturen af Møns Klint, den står ikke skarpt - men det gør den, når morgendisen letter, fortæller Ove Nordhild Olsen.

Han anbefaler, at man fortsætter turen ad trampestien, som fører til andre Stevns-seværdigheder som Koldkrigsfortet, Højerup Gl. Kirke , Holtug Kridtbrud og Stevns Fyr.

- Hvis man tager en hel dag ud, så kan man starte med morgenmad på Rødvig Kro og så gå hertil og til Koldkrigsmuseet og Mandehoved, og til Højerup traktørsted og få kaffe eller spise og endelig Stevns Fyr, siger Ove Nordhild Olsen.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk