16. februar 2019
Kitesurferne flokkes ved dæmningen, når vindforholdene er rigtige. Stedet har også været brugt til DM i kite surfing. Foto: Claus Vilhelmsen
gallery icon

Se billedserie

Kitesurferne flokkes ved dæmningen, når vindforholdene er rigtige. Stedet har også været brugt til DM i kite surfing. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video: Café med udsigt til drager og masser af hygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video: Café med udsigt til drager og masser af hygge
Oplev - 14. september 2018 kl. 06:19
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der sker noget særligt, når du kører fra sydmotorvejen på afkørsel 42 på Farø med retning mod Møn. Når du kører ad Grønsundvej på dæmningen mellem Farø og Bogø, er himlen stor. På dæmningen kan du ofte se kitesurfere, som udnytter de gode vindforhold og vidderne her.

arrow Læs også: Her kan du se havørne og en af Danmarks største skarvkolonier

- Her er perfekte forhold for kitesurferne. De kommer herud, når det blæser. Og vi, der bor på Bogø, vi nyder det jo, siger Emilie Storm Petersen, der flyttede fra Greve til Bogø for 15 år siden og nyder synet, hver gang hun kommer kørende til og fra Sjælland. Hun er uddannet psykomotoriker og arbejder blandt andet med stressforebyggelse.

Emilie Storm Petersen har inviteret os med inden for i Café Farø Vad, hvor der er stearinlys på bordene, et flipperspil i hjørnet og lokale fødevareprodukter og filtsko på hylderne.

Caféen ligger i det gamle æblelager på Farø Vad Æbleplantage. Den har ligget her siden 2014 og har åbent fredag til søndag året rundt og om sommeren også onsdag og torsdag. I æblesæsonen kan man komme og moste sine egne æbler eller æbler fra plantagen i weekenden. - Det er virkelig en oplevelse, som er værd at køre efter. Og man kan komme med sine egne flasker eller købe dem her, siger Emilie Storm Petersen.

Caféen har også et par årlige arrangementer med livemusik. Alt sammen noget, som har været savnet på Bogø. - Vi manglede en café før, siger Emilie Storm Petersen, som har fået en kop grøn te, men som også er glad for caféens vitaminbombe: en drik med spinat, æble og ingefær. Her er også både burgere, sandwich og specialiteten rotisseriekyllinger på menuen. Og har man en mere sød tand, er der fristende, hjemmebagte kager på disken.

Find vej
Kitesurferne kan du se på dæmningen mellem Farø og Bogø på Grønsundvej. Caféen ligger på adressen Farø Vad 5, 4793 Bogø By.

Kitesurferne bruger mest stedet om sommeren, fortæller Malik Berdiin Cortsen, da han serverer for os. - Efterår og vinter bliver de for kolde, når de kommer op af vandet, så skal de bare hjem i varmen, siger han.

Emilie Storm Petersen er glad for at komme her i caféen året rundt, og om sommeren kan hun sidde udenfor og holde øje med de store drager i luften. Bogø har i det hele taget meget at byde på, synes den tidligere Greve-borger. - Samfundet her er så lille, så man får nemt fat i hinanden. Det er et utrolig godt lokalsamfund. Folk, der flytter hertil, har aktivt valgt det, siger Emilie Storm Petersen.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk