13. april 2021
Der er masser af velsmag i denne klassiske servering med kvabsoens æg. Her er der hjemmebagte blinis, frisk stenbiderrogn, finthakkede skalotteløg, lidt revet citronskal, frisk dild og cremefraiche 38 procent.
gallery icon

Se billedserie

Der er masser af velsmag i denne klassiske servering med kvabsoens æg. Her er der hjemmebagte blinis, frisk stenbiderrogn, finthakkede skalotteløg, lidt revet citronskal, frisk dild og cremefraiche 38 procent.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sæsonerne betyder alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sæsonerne betyder alt
Oplev - 05. marts 2021 kl. 07:20
Af Lars Jørgensen

Fiskebutikkernes montrer bugner i øjeblikket af stenbiderrogn og torskebukser størrelse large. Med vinterens afslutning og foråret ventende lige rundt om hjørnet har årets første sæsonvarer meldt sin ankomst.

arrow Læs også: Skoemagerkroen er klar i startblokken

På Skoemagerkroen har ejer og kok, Poul Bøje Nielsen, kreeret et par små retter af nogle af havets forårsbebudere.

- Her har vi små hjemmebagte blinis lavet på boghvedemel. Og så er der frisk stenbiderrogn, som er i sæson lige nu. Der er små finthakkede skalotteløg, lidt revet citronskal, frisk dild og cremefraiche 38 procent. Når det er frisk stenbiderrogn, skal det være 38 procent, griner han, mens han peger på tallerkenerne med de flotte anretninger.

- Det er også tid for torskebukser og torskerogn. Det har vi her sammen med en hjemmelavet kapersremoulade, lidt citron, en smule salat og råsyltede tyttebær. Bærene har en sødme, som sammen med torskebukserne, der er vendt i en smule durummel, og kapersremouladen, nærmest giver sådan en umami-smag. Det er helt fantastisk. Vi har den også på vores takeaway-kort, som en del af vores tapasmenu i øjeblikket, fortæller kroejeren.

Poul Bøje Nielsen har gennem sine 20 år som restauratør altid haft brugen af lokale råvarer som et gennemgående element i køkkenet.

- Vi er rigtig meget styret af sæsoner hos os. Stort set alle vores råvarer er lokalt produceret. Vi har også vores eget slagteri, pølsemageri og røgeri. Vi har en masse små lokale producenter, som laver alle vores grøntsager. Vi har vores egne grise, som bliver slagtet. Vi får honning fra Poul, som bor lige ved siden af. Det er en stor del af vores dna, siger han og fortsætter:

- Når vi har tarteletter, er det hønsekød fra Bangs Hønniker og det er grønne og hvide asparges fra Lammefjorden - fordi det bare smager 100 gange bedre. Og så har vi fået Gislinge Bageren til at bage nogle store flotte tarteletbunde, siger Poul Bøje Nielsen, men fortæller samtidig, at hans og Skoemagerkroens tilgang til det lokale er knapt så dogmeagtigt, som det var i starten.

- Tiden er kommet til at åbne øjnene udadtil, for der findes jo mange gode producenter, der ikke er hundrede procent lokale. Det kan være trøfler, som vi får fra Norditalien. Det kan også være en ret, der kræver, at vi bruger en lækker italiensk olivenolie, som bare passer bedre end raps- olie, der er dansk, siger han.

- Men det lokale og sæsonbetonede skal stadig være de bærende elementer hos os, fastslår han.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk