3. juni 2020
Det er ikke altid lige let at skabe meningsfulde, lærerige timer for børnene i ?hjemmeskolen?. ROMU opbygger nu idékatalog til lærere og forældre. Foto: pexels.com
Det er ikke altid lige let at skabe meningsfulde, lærerige timer for børnene i ?hjemmeskolen?. ROMU opbygger nu idékatalog til lærere og forældre. Foto: pexels.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ROMU hjælper med hjemmeundervisningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ROMU hjælper med hjemmeundervisningen
Oplev - 31. marts 2020 kl. 07:29
Af Lars Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Museumsorganisationen ROMU lægger undervisningsmateriale ud digitalt som tilbud til lærere - og forældre, der kæmper med hjemmeundervisningen. Materialet er rettet mod bestemte trin i skolen og understøtter Folkeskolens Fælles Mål.

arrow Læs også: Spareplan skal få Romu gennem krisen

I en tid, hvor museernes skoletjenester ikke kan tilbyde undervisningsforløb på de fysiske museer, er ROMU nu i gang med at gøre undervisningsmateriale tilgængeligt digitalt.

Materialet kan naturligvis bruges i historieundervisningen, men er også relevant inden for fagene dansk, kristendomskundskab og billedkunst.

- Vi lægger ud med alt det materiale, som hurtigt og let kan omsættes til hjemmeskole, og så bygger vi på efterhånden. Det er vigtigt for os at få historien ud til lærere, elever og forældre og dermed skabe mulighed for at inddrage museets fortællinger i undervisningen. Samtidig er det også målet at tilbyde digitale materialer, der kan bruges, når samfundet åbner igen, og det atter er muligt at besøge museet, forklarer museumsinspektør Louise Dahl Christensen, som er ansvarlig for ROMUs skoletjeneste.

De første aktiviteter og opgaver er allerede tilgængelige fra romu.dk/undervisning. Her kan man hente tips og inspiration til undervisning inden for temaerne »Gamle lege« - som lærer eleverne om baggrunden for den gamle leg »Tampen brænder« og gør dem klogere på, hvordan det var at gå i skole i gamle dage - og »Gækkebrevet«, som lærer eleverne om, hvor den særlige påsketradition med gækkebreve stammer fra.

Undervisningssiden rummer også en guide til, hvordan man henter og bruger app'en MuseumsMysteriet. Med den kan man gå på en sjov og lærerig skattejagt i middelalderens Roskilde.

arrow Corona rykker lektiehjælp på nettet: Kæmpestort behov
31. marts 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 21:41
arrow Lærer rækker ud til hver enkelt elev
30. marts 2020 kl. 11:04 Opdateret: kl. 09:33
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk