23. januar 2020
Gavl Farimagsvej 38, juli 2012: Aryz.
Et dyr af en slags ligger og slænger sig på en gavl tæt ved banegården. Det er en hest malet af ARYZ fra Barcelona, som allerede trods sin unge alder er et navn i verdenseliten inden for gadekunst. Han er ud af den klassiske graffitiskole, men har i dag sin helt egen stil indenfor street art, hvor han ofte men langt fra altid laver forskellige væsner. Hesten på denne gavl er valgt på grund af gardehusarernes mange år i Næstved.
gallery icon

Se billedserie

Gavl Farimagsvej 38, juli 2012: Aryz. Et dyr af en slags ligger og slænger sig på en gavl tæt ved banegården. Det er en hest malet af ARYZ fra Barcelona, som allerede trods sin unge alder er et navn i verdenseliten inden for gadekunst. Han er ud af den klassiske graffitiskole, men har i dag sin helt egen stil indenfor street art, hvor han ofte men langt fra altid laver forskellige væsner. Hesten på denne gavl er valgt på grund af gardehusarernes mange år i Næstved.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev Sjælland: Udendørs galleri med graffitiens stjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev Sjælland: Udendørs galleri med graffitiens stjerner
Opdateret 28. september 2015 kl. 14:00
Oplev - 27. september 2015 kl. 04:58
Af Helle Hansen, Sjællandske
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gå en tur rundt i Næstved og kig op i stedet for ned.

arrow Læs også: WAUH: Kunstbyen viste sine kronjuveler frem

Næstved er et kendt navn ude i verden, når det gælder graffiti og hip-hop, og det er mangeårige venskaber mellem to af Næstveds kendte graffitikunstnere og andre fra street art miljøet verden over, som siden 2010 har skaffet spændende kunst på gavle og siloer i den sydsjællandske by, uden det har kostet vilde summer.

- Vi er klar, når de har tid, siger Willam Hjort med kunstnernavnet Swet, der er kurator for Næstved Kunstby.

Verdensstjernerne Os Gemêos fra Brasilien, som i august udsmykkede en meget synlig gavl tæt på Næstved Station i sprudlende farver, har givet fornyet opmærksomhed til projektet Næstved Kunstby, der faktisk hører under Næstved Ungdomsskole.

- Det er ikke hvem som helst, vi beder om at male en gavl. Vi vil gerne vise de unge, at det at male graffiti godt kan føre til noget stort, siger Willam Hjort.

Sammen med CMP, Claus Michael Pedersen, fra Næstved Ungdomsskole har han selv tegnet fortællingen »Gadens Hårdeste Hævn« i 20 afsnit fordelt på mure rundt omkring i byen. Lige nu kan man opleve yderligere 10 værker, men galleriet ændrer sig hele tiden, da mure bliver revet ned og nye værker løbende kommer til.

Man kan læse mere om Næstved Kunstby på www.naestvedkunstby.dk.

arrow Næstved har fået et nyt gavlmaleri: En ægte DAIM på gavlen
06. september 2018 kl. 13:50 Opdateret: kl. 08:54
arrow To nye gavlmalerier kaster glans over byen
09. april 2018 kl. 15:00 Opdateret: kl. 10:50

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk