22. april 2019
Hvert år deltager 

omkring 600-700 

mennesker, når Plastfabrikken 

afholder deres

oktoberfest. 

Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Hvert år deltager omkring 600-700 mennesker, når Plastfabrikken afholder deres oktoberfest. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øl i lange baner: Her kan du komme til Oktoberfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øl i lange baner: Her kan du komme til Oktoberfest
Oplev - 12. oktober 2018 kl. 10:18
Af Yngve Saxil Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvert år samles millioner af mennesker for at holde oktoberfest. Både i Tyskland men også rundt om i verden og Danmark er ingen undtagelse. Her har festen, der handler om at hygge sig med mad og øl, også vundet indpas.

arrow Læs også: Billeder: Oktoberfest på torvet

Oktober måned er over os og for nogen, er det en anledning til at iføre sig enten lederhosen eller dirndl og gå til en oktoberfest.

Men, hvorfor er det, at man afholder en fest, hvis primære formål synes at være, at konsumere litervis af øl i store glas og spise rigeligt med retter, der alle udseendemæssigt er placeret i den brunlige del af farvespektrummet.

Historien om oktoberfest går over 200 år tilbage, hvor den første oktoberfest blev afholdt i 1810. Den Bayerske kronprins Ludwig den 1. blev gift med prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen den 12. oktober i München.

Den 17. oktober blev der afholdt et hestevæddeløb som fejring af det vellykkede bryllup, og dette blev altså starten på den 208 år gamle tradition, idet lokalbefolkningen syntes så godt om festlighederne, at det blev besluttet at gentage succesen igen hvert år. I år gik festlighederne i gang den 22. september.

Skalkeskjul for festivitas

- For mig handler det primært om at holde en god fest, hvor man rigtig kan hygge sig i selskab med andre. Det fylder ikke meget, at det er oktoberfest, vi afholder, for det er jo bare en anledning til at lave en dejlig festlig aften og nat, hvor man kan hygge sig, fortæller Lisbeth Nielsen, der er med til at arrangerer Oktoberfest i Sneslev.

Her byder arrangørerne blandt andet på musik i topform, helstegt pattegris samt øl. Ifølge Lisbeth Nielsen, så kræver en god oktoberfest heller ikke det store, for at aftenen og nattens festligheder bliver gode.

- En god oktoberfest indholder fire ting: Feststemte mennesker, musik, god mad og store fadøl. Har man de fire ting, så tror jeg bunden er lagt til en god oktoberfest.

Udklædning gør folk fri

Ringsted Festival arrangerer i løbet af året forskellige temafester under navnet Plastfabrikken, herunder en oktoberfest, der er Midtsjællands største.

Direktør hos Ringsted Festivalen Anders Sørensen fortæller, hvorfor han hvert år arrangerer fest for feststemte mennesker i oktober måned i år er det den 27. oktober.

- Vi gør os jo en del i konceptfester, og her er oktoberfest en af dem, der trækker folk til. Jeg oplever generelt, at temafester er dem, som folk gerne vil deltage i, hvilket nok skyldes, at der er mulighed for at samles om et tema, hvor alle møder op udklædt og er med. Den tyske schlager og udklædning virker også til at være med til at give en mere løssluppen stemning, hvor folk kan være lidt mere hæmningsløse, fortæller han.

Succesen skyldes, i følge ham, dog også, at grundessensen i oktoberfesten er noget, som de fleste godt kan lide.

- Lidt groft kan man jo sige, at det er det gamle koncept om »øl, fisse og hornmusik«, som oktoberfesten indkapsler, og det tror jeg ikke går af mode, slutter han af.

arrow Ny bylivsgruppe redder Oktoberfest: Øl i lange baner midt i byen
20. oktober 2018 kl. 20:13 Opdateret: kl. 11:04

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk