9. maj 2021
Linda P lægger ikke fingre imellem, når de "krænkelsesparate" skal have én over nakken i hendes nye show. Foto: Jesper Christensen
gallery icon

Se billedserie

Linda P lægger ikke fingre imellem, når de "krænkelsesparate" skal have én over nakken i hendes nye show. Foto: Jesper Christensen
Foto: Skipper Ib www.skipperib.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor Linda deler flade ud til krænkelsesparate

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor Linda deler flade ud til krænkelsesparate
Oplev - 23. oktober 2020 kl. 13:42
Af Lars Jørgensen

Linda P er tilbage med et show om at blive mor - og skyder med skarpt mod krænkelseskulturen.

- Jeg startede med at skrive et show om alt det gode ved at være single og ikke have nogen forpligtelser. Så blev jeg gravid...

Linda P er tilbage med et nyt show, der det næste halve års tid fører hende rundt til udsolgte sale landet over. Vanen tro bliver der skudt med skarpt mod omverdenen, men sigtekornet rettes også indad, og selvironien lever i bedste velgående hos den 36-årige komiker, der blev mor i januar.

- Jeg har altid haft det svært med nærhed - og med det at gå på kompromis. Så da jeg mødte den perfekte mand tænkte jeg bare: Lort - nu havde jeg lige lagt en plan! griner Linda P.

»Linda P’s Sabotagehunger« på Sjælland
 • 11. november Helsinge, Gribskov Kultursal
 • 12. november Ballerup, Baltoppen
 • 13. november Rødovre, Kulturhuset
 • 14. november Næstved, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
 • 18. november Helsingør, Kulturværftet
 • 19. november Køge, Teaterbygningen
 • 20. november Ringsted, Kongrescentret
 • 21. november Albertslund, Musikteatret
 • 28. november Værløse, Galaksen
 • 6. - 9. januar København, Bremen Teater
 • 13. januar Ballerup, Baltoppen
 • 14. januar Klampenborg, Bellevue Teatret
 • 15. januar Næstved, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
 • 22. januar Rødovre, Kulturhuset
 • 18. februar Greve, Portalen
 • 5. marts Slagelse, Slagelse Teater
 • 10. marts Birkerød, Mantzius Live
 • 14., 15. og 17. april København, Bremen Teater

Den nye rolle som mor udgør showets ene spor. Som alle forældre ved, er der både tids- og energimæssige og økonomiske omkostninger forbundet med at få børn. Det giver selvfølgelig ammunition til nye jokes.

- Min datters fødsel kostede mig halvanden million kroner i indtægter. Og det skal hun nok få at vide dagligt! påpeger Linda P.

Dødtræt af krænkelseskultur

Selvom en stor del af showet er skrevet, inden debatten om sexisme, og Frank Jensen trak sig som overborgmester, kan showets andet store omdrejningspunkt næsten ikke være timet bedre.

- Det andet spor handler om den krænkelseskultur, som jeg er så dødtræt af. Selvfølgelig er jeg ikke lavet af sten, og helt med på, at der ind i mellem sker ting, der er langt over grænsen. Men når man ikke må drikke sig fuld og lægge en hånd på låret af en, man synes er sød, så står jeg af, fastslår komikeren, som med egne ord gerne deler en cowboylussing ud til de allermest ømskindede.

- Jeg tror, at vi er mange, som ikke gider at høre flere kvinder fortælle om, at de cyklede forbi en, der råbte »go' røv« - og derfor nu føler sig utrygge ved at cykle en tur. Altså, det er for meget! I øvrigt er kvinder lige så slemme. Jeg har altså tit oplevet kvinder, som har lagt op til mænd, men ikke forstået et nej, siger hun.

- Jeg savner nogle proportioner i debatten. Vi har nogle huller i vejen, hvor jeg bor, og det er skide irriterende, når man skal ud at cykle. Men det er jo et problem, der er lidt svært at forklare til en, der er i krig i Afghanistan. Det samme gør sig altså gældende med nogle af de episoder, der nu kommer frem i sexismedebatten, siger Linda P og sætter en tyk streg under sin pointe med en punchline af typisk Linda P-kaliber:

- Jeg er fra Vestegnen, hvor det har været en super god dag, hvis man ikke er blevet tvangsfjernet eller har fået tæsk af sin far!

- Jeg laver jokes helt uden filter. Jeg kan mærke, at folk er lidt trætte af diskussionen, og der er min tilgang: No mercy - heller ikke over for mig selv, siger hun.

Komikeren, som tidligere har lagt landet ned med sine shows, er altså i fuld gang med den turné, som blev udskudt, da der kom en baby i vejen. Anmeldelserne har været gode, og hun føler også, at publikum tager godt imod det nye materiale.

- Folk har generelt været rigtig glade. Selvfølgelig fordi jeg har lavet et godt show - hehe - men også fordi, de har savnet at komme ud. Der har ikke været meget at grine af i 2020 - det håber jeg på at lave lidt om på, siger hun.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk