22. september 2020
Til OPLEV og til os selv skal vi gerne bede om billeder frq lukket fernisering af en ny udstlling på Ringsted Museum - den hedder Ringted Kort Fortalt. Det særlige ved den er, at den præsenterer Ringsteds historie i kort form bla med virtual reality. Foto: Kenn Thomsen
Det kaldes intro udstilling og er et nyt begreb i Museum Vestsjælland. Ringsted er forsøgskanin for projektet. Falder det godt ud her, skal konceptet bruges i de fem andre kommuner under museum Vestsjælland - den del fortæller vi mere om til Oplev med velvalgte fotos, tak. Desuden har Rimgsted Museum fået ny leder i Rikke Elise Roos. hende vil vi også gerne bede om billeder af til en præsentation af hende.
Til OPLEV og til os selv skal vi gerne bede om billeder frq lukket fernisering af en ny udstlling på Ringsted Museum - den hedder Ringted Kort Fortalt. Det særlige ved den er, at den præsenterer Ringsteds historie i kort form bla med virtual reality. Foto: Kenn Thomsen Det kaldes intro udstilling og er et nyt begreb i Museum Vestsjælland. Ringsted er forsøgskanin for projektet. Falder det godt ud her, skal konceptet bruges i de fem andre kommuner under museum Vestsjælland - den del fortæller vi mere om til Oplev med velvalgte fotos, tak. Desuden har Rimgsted Museum fået ny leder i Rikke Elise Roos. hende vil vi også gerne bede om billeder af til en præsentation af hende.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Meget er op til gæsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meget er op til gæsterne
Oplev - 11. september 2020 kl. 14:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På en tur rundt i den nye pilotudstilling på Ringsted Museum og Arkiv benytter Museum Vestsjælland sig af mere traditionel formidling med tekst og billeder blandet med moderne, digital teknik - alt sammen kort fortalt, noget dog kortere end andet.

arrow Læs også: Billeder: Historiens suppeterning venter på brugernes smagsløg

- Vi kalder det en introudstilling, fordi den giver en kort introduktion til Ringsted, siger museumsdirektør Eskil Vagn Olsen.

Det kan godt være, at det efter pilotudgaven skifter navn. For efter »intro« plejer der at komme en fortælling op til en »outro«.

Men det gør der netop ikke i »kort fortalt«-udstillingen.

- Det kan godt være, det skal hedde noget andet. Da vi søgte om støtte til projektet, kaldte vi det »Velkommen til X-købing«, men det, syntes vores brugerpanel, lød som en velkomstpakke til nye borgere, så det gik vi bort fra, siger Eskil Vagn Olsen og nævner her et kodeord: Brugerpanel.

Bag pilotudstillingen i Ringsted står en hel flok af ansatte og frivillige i hele Museum Vestsjælland, men der står også et panel af lokale borgere, der har budt ind med deres meninger om, hvad sådan en lokalhistorisk suppeterning skal smage mest af.

Alle meninger tæller
Sådan bliver det også i de andre fem af Museum Vestsjællands Kommuner.

Der bliver etableret lignende brugerpaneler til at være med i den lokale historie - kort fortalt.

Derfor er alle gæster til pilotsuppen i Ringsted velkomne til at komme med deres meninger.

- Når man laver sådan et stort projekt, vil der altid være noget, der er godt og fungerer, og der vil altid mangle noget. Det vil vi meget gerne høre om. Hvis der for eksempel er et bestemt emne i udstillingen, som folk synes, de mangler mere oplysning om end den korte introduktion, så er det måske det, vi skal lave en særudstilling om, forklarer Eskil Vagn Olsen.

Eller måske kunne det være emner til at udbygge Museum Vestsjællands andre formidlingsplatforme med.

Dem kan man desuden bruge nu, hvis man efter pilotudstillingen i Ringsted savner mere end en intro til noget af al lokalhistorien. Museum Vestsjælland har både apps og podcasts til samme formål og en vidensside på museets hjemmeside.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk