24. juni 2021
»War Remains« er en 15 minutter lang virtual reality-film, hvor man befinder sig i skyttegravene på Vestfronten i 1917.  Foto: Mosede Fort
»War Remains« er en 15 minutter lang virtual reality-film, hvor man befinder sig i skyttegravene på Vestfronten i 1917. Foto: Mosede Fort
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom helt tæt på Vestfronten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom helt tæt på Vestfronten
Oplev - 14. maj 2021 kl. 16:40

Mosede Fort har indgået en aftale med det amerikanske filmselskab MWM, så museet gratis kan vise filmen »War Remains«. Dokumentarfilmen om Første Verdenskrig, som vises i en virtual reality-version, er lavet af den amerikanske historiker og radiovært Dan Carlin, som også står bag en af verdens mest downloadede podcasts om Første Verdenskrig.

Kristian Bruhn, der er museumsinspektør på Mosede Fort, er glad for, at museet har fået lov til at vise filmen:

- Historikere siger tit, at hvis man ikke forstår Første Verdenskrig, forstår man ikke alt det, der fulgte. Det er også Dan Carlins ærinde. Han prøver at vise os og forklare os, hvad Adolf Hitler og hele den generation oplevede som unge mænd i skyttegravene. War Remains er ikke et spil, men en historisk film om livet som soldat i skyttegravene i Belgien i 1917. Der er i over 100 år lavet film om Første Verdenskrig - især om skyggegravshelvedet på Vestfronten - men den her film er anderledes end alle de andre. Ved hjælp af virtual reality-teknologi har filmholdet skabt en aktiv oplevelse med en langt højere grad af indlevelse end ved almindelige film. Med VR-brillerne på er man mere til stede - man kan føle krigen, ikke bare se på den.

Det er selvsagt voldsomt at opleve historien ved hjælp af VR-teknologi, da du føler, at du står i skyttegravene. Derfor skal du være fyldt 18 år for at se filmen, som varer cirka 15 minutter.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk