13. december 2017
Michael Reinhardt arbejdede gennem 35 år som grafiker på TV Avisen. I dag arbejder han både med grafisk design, foto og maleri - og meget andet. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Michael Reinhardt arbejdede gennem 35 år som grafiker på TV Avisen. I dag arbejder han både med grafisk design, foto og maleri - og meget andet. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kør forbi kunsten, der hvor den bliver til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kør forbi kunsten, der hvor den bliver til
Oplev - 21. januar 2017 kl. 19:15
Af Julie Grothen, OPLEV
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et atelier fyldt med farver, malerier, grafik og mannequindukker. Og en kunstner, som er i fuld gang med flere værker.

Det er, hvad Dorte Birch fra Kalundborg vil anbefale at lægge vejen forbi.

Kunstneren hedder Michael Reinhardt, og han modtager gerne besøg af kunstinteresserede gæster som Dorte Birch.

- Det er meget bredt, det jeg oplever i hans atelier. Det er både grafik, reklame og kunst - noget er provokerende. De fleste af hans værker sætter lidt uro i mig, og jeg har svært ved at glemme dem, siger Dorte Birch.

Michael Reinhardt flyttede til landejendommen i Havnsø, med udsigt over Vesterlyng og Nekseløbugten, i 2015. I en gammel smedje har han indrettet sit atelier, og staldbygningen fungerer som showroom. Tidligere boede han i Malmø, men skiftet til de landlige omgivelser har ikke sat ham i stå. Han er i gang med mange projekter og laver både grafisk design, foto og farverige malerier.

Dorte Birch har arbejdet i Kultur og Fritid i Kalundborg Kommune gennem 10 år. Hun stoppede ved årsskiftet, men interessen for kulturlivet har hun ikke lagt på hylden.

- Jeg er så imponeret over, hvad der foregår, og hvad der skabes i vores hjørne af Sjælland. Det fortjener mere opmærksomhed. De mennesker, som skaber kunst, beriger os andre, siger Dorte Birch.

Det betyder noget for hende at udbrede budskabet om det kreative miljø.

- Vi er så gode til at tale kulturen ned, det er bare så urimeligt. Jeg mener vi skal øve os i at tale os op, siger Dorte Birch.

Hun kan godt lide at få en snak med kunstnerne.

- Det er en ekstra oplevelse ud over kunstværket, hvis man kan se kunstneren i arbejde. Det får jeg mindst lige så meget ud af som det færdige produkt, siger hun.

Michael Reinhardt deltager ligesom et væld af andre kunstnere i Kunstdage i pinsen, som afvikles hvert år, hvor kunstnere åbner dørene til deres atelier. Og det er en god lejlighed til at lægge vejen forbi Lyngvej - og i øvrigt tage sig tid til en udflugt.

- Det er et enestående landskab. Og det er en god ide at have en time eller mere til at komme ud og røre sig. Havnsø, Sejrø og Nekselø liger jo også i umiddelbar nærhed. Jeg synes det er perler, vi har, siger Dorte Birch.

Vi anbefaler
  • Hvilken oplevelse vil du anbefale?
  • Det spørgsmål stiller vi til jer læsere.
  • Denne gang: Dorte Birch fra Kalundborg, landsformand for Visens Venner i Danmark.

Du kan besøge Michael Reinhardt på Lyngvej 12 A, Havnsø, 4591 Føllenslev. Her er ikke faste åbningstider, og man kan tage chancen og banke på alle ugens dage. Men den bedste oplevelse venter, når der aftales tidspunkt på telefon 60 19 50 32 eller mail@mReinhardt.com - og det kan ske med en halv times varsel.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk