18. marts 2018
Jacob Dinesen er klar til endnu en turné, som blandt andet bringer ham forbi Sorø og Greve. Her ses han under sin koncert på Vig Festival i sommer. 			Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Jacob Dinesen er klar til endnu en turné, som blandt andet bringer ham forbi Sorø og Greve. Her ses han under sin koncert på Vig Festival i sommer. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jakob Dinesen gav koncerter som 12-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakob Dinesen gav koncerter som 12-årig
Oplev - 12. oktober 2017 kl. 13:50
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke kun den let hæse stemme, der antyder, at Jacob Dinesen, trods sin unge alder, ikke er en novice på scenen.

arrow Læs også: 12 musikalske pletskud til din weekend på Sjælland

- Jeg begyndte med at spille til fødselsdage og konfirmationer som 12-årig - som man nu gør. Da jeg var 16 år, begyndte jeg at tage rundt på små spillesteder i mit eget navn, fortæller han.

Det er nu nok ikke alle musikere, der allerede tager ud og spille, når de knap er færdige med at gå i skole, men det fortæller en del om hans seriøse måde at gå til musikken på.

I år er det præcis et årti siden, at den nu 21-årige sanger fik sin første guitar i julegave, og de seneste par år er det virkelig gået stærkt for Jacob Dinesen, hvis sange har været flittige gæster på hitlisterne, og som senest har spillet for flere tusind publikummer på Tønder Festival.

Den succes havde han ikke selv set komme så hurtigt, som den har gjort.

- Jeg er fuldstændig overvældet, og jeg havde aldrig troet, at der ville ske så meget på så kort tid. Jeg er utrolig taknemmelig for, at så mange er interesseret i det, jeg laver. Det er jo den største gave, man kan få som sangskriver og musiker, fortæller han.

Plader med far

Hans sange og udtryk har dybe rødder i den mere traditionelle, ofte amerikanske, musik og det kan han til dels takke sin far for.

- Jeg er vokset op i et hjem med masser af musik og blev ofte indlagt til at høre min far holde musikforedrag, når der skulle ryddes op, fortæller han og fortsætter med et grin:

- Det kunne tage lang tid, for min far satte ofte en LP på anlægget og fortalte så om kunstnerne og de ting, der definerede deres tid. Det syntes jeg var rigtig spændende, og meget af musikken var lige mig. Jeg har meget i bagagen fra min far og mange inspirationskilder som Frank Zappa, Leonard Cohen, Van Morrison, og kan rigtig godt lide at finde ny musik.

Da han var 11 år gammel fik han sin første guitar, og få år senere blev det så til egentlige koncerter med et »rigtigt« publikum på.

- Det var en kæmpe læringsproces og bare fedt at kunne mærke den voksende interesse fra publikum, der ville høre mig og mine egne sange. På den måde har jeg spillet mig op og samlet erfaring til at finde min egen plads i musikken, fortæller han videre.

Her kan du opleve Jakob Dinesen
13. oktober, Kulturcafe Ludvig, Sorø


11. november, Portalen, Greve


14. april, Skovshoved Hotel, Charlottenlund

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk