12. maj 2021
»En maler i landsbyen« kaldte L.A. Ring dette maleri fra 1918, hvor han brugte sin ven, fotografen Kristian Hude, som model. Hude tog selv billeder af Ring, mens han sad i gaden og malede, omgivet af børn.
gallery icon

Se billedserie

»En maler i landsbyen« kaldte L.A. Ring dette maleri fra 1918, hvor han brugte sin ven, fotografen Kristian Hude, som model. Hude tog selv billeder af Ring, mens han sad i gaden og malede, omgivet af børn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gå rundt i maleren L. A. Rings motiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gå rundt i maleren L. A. Rings motiver
Opdateret 13. december 2016 kl. 06:35
Oplev - 11. december 2016 kl. 08:45
Af Lars Ahn Petersen

Maleren L.A. Ring boede de sidste 19 år af sit liv på Skt. Jørgensbjerg i Roskilde. Han var ud af en håndværkerfamilie og blev da også udlært som håndværksmaler, inden han kastede sig over kunsten. Livet igennem malede han ofte håndværkere og landmænd, mens de arbejdede, og da han flyttede til Skt. Jørgensbjerg, fortsatte han med at finde motiver og mennesker, der mindede ham om hans baggrund.

arrow Læs også: L.A. Rings malerier lyser op på Ordrupgaard

I dag er det stadig muligt at finde mange af hans motiver i området omkring Skt. Jørgensbjerg, hvor ikke meget har ændret sig. På flere af hans billeder kan man se, at el- og telefonledningerne er begyndt at vinde indpas i bymiljøet, og Claus Helweg Ovesen ser det som et vidnesbyrd om, hvordan Ring også interesserede sig for den moderne tidsalder i kontrast til almuelivet.

Ledningerne kan også siges at udgøre et grafisk interessant i en del af Rings billeder.

Se i billedserien herover, hvordan malerens værker ser ud i dag og se på kortet herunder, hvor du selv kan finde motiverne.

Mere om L. A. Ring

Der kan læses mere om L.A. Ring og foreningen L.A. Rings Venner på hjemmesiden ringsvenner.dk
Udstillingen »L.A. Ring. Mellem lys og mørke« åbner på Ordrupgaard 16. december og kan ses frem til 26. februar 2017. Udstillingen viser ikke kun nye sider af Ring, men fortæller også om hustruen Sigrid Kählers kunst.

E-avis
Om L.A. RING
  • Maleren Lauritz Andersen Ring bliver født 15. august 1854 i Ring ved Næstved. I 1881 vælger han at tage navn efter fødebyen.
  • Som ung kommer han i lære som håndværksmaler, men fatter hurtigt interesse for malerkunst og bliver optaget på Kunstakademiet i København.
  • Debut i 1882 på Charlottenborg, men har ikke den store succes i de første år.
  • Forelsker sig i den over 20 år yngre maler Sigird Kähler, da han i 1895 maler et billede af hende og lillesøsteren Ebba. De bliver gift i 1896 og bosætter sig i Karrebæksminde.
  • Parret flytter i 1898 til Frederiksværk, hvor Ring maler »Sommerdag ved Roskilde Fjord«, der blev optaget i Kulturkanonen. I 1902 slår de sig ned i Baldersbrønde ved Hedehusene.
  • Flytter i 1914 til Skt. Jørgensbjerg i Roskilde med sin familie, der nu tæller tre børn.
  • Sigrid Kähler dør i 1923 af kræft, kun 49 år gammel. Sorgen gør, at Ring ikke maler i et års tid.
  • L.A. Ring dør som 79-årig 10. september 1933 i Roskilde. Året efter udkommer en stor monografi om ham, skrevet af Peter Hertz.
  • L.A. Ring er i dag repræsenteret på stort set alle danske kunstmuseer. Vigtige samlinger findes på Statens Museum for Kunst, Den Hirschsprungske Samling, Ordrupgaard, Randers Kunstmuseum, Fuglsang Kunstmuseum og ARoS i Aarhus.
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk