5. august 2020
Man kan lige ane Storebæltsbroen i disen mellem Judith og Vagn Johansen. Udsigten fra Højbjerg 29 meter over havet er fantastisk. Foto: Lars Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Man kan lige ane Storebæltsbroen i disen mellem Judith og Vagn Johansen. Udsigten fra Højbjerg 29 meter over havet er fantastisk. Foto: Lars Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den hurtige vej til natur og panoramaudsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den hurtige vej til natur og panoramaudsigt
Oplev - 07. juni 2019 kl. 11:04
Af Lars Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Turen fra civilisationen til naturen bliver ikke meget nemmere, end når man besøger Højbjerg, som ligger en kort gåtur fra Korsør Station.

Sammen med Vagn Johansen, der er formand for Dansk Vandrelaug, Vestsjælland, og hans hustru, Judith Johansen, besøger jeg højen. Toppen ligger 29 meter over havets overflade og danner et plateau, hvorfra ikke bare Højbjerg Skov, men faktisk hele Korsør-området udfolder sig nedenfor.

Når man står på højen og kigger mod vest, fanges øjnene naturligvis af Storebæltsbroen. Men før den ligger store områder af bugtende marker og til venstre - mod syd - breder Korsør Nor sig ud med genspejlet af solskin i vandoverfladen. Udsigten fastholder én.

- Ja, man kan sagtens sidde her en halv times tid og bare tænke, smiler Vagn Johansen, og fortæller om fikspunkterne i landskabet.

- I klart vejr kan du se Asnæs-værket og Asnæs-halvøen. Og kender man detaljerne, kan man se, at Røsnæs stikker længere ud mod vest. Ved den bagerste skov ligger nogle landbrugsbygninger. Det er Kruusesminde, som ejer al jorden fra vejen, der går forbi stationen og ud mod kysten. Det yderste til højre er et stort græsningsområde, hvor der går kvæg rundt. Man kan godt gå igennem, men man skal huske at holde sig til stierne, fortæller Vagn Johansen.

Han har snøret støvler og rygsæk og været inkarneret vandrer siden 1981. Han har siden stået som både arrangør af og deltager i utallige vandreture og kender trampestierne og vandreruterne på Sjælland og Lolland-Falster bedre end de fleste.

- Bare ud fra det landskab vi står og kigger på nu, kan jeg lave en tur på 10-12 kilometer på stierne alene. Der er så mange muligheder, forsikrer han.

I 2011 mødte han en ligesindet i Judith.

- Jeg har også vandret i mange år - mest i forbindelse med spejder, fortæller hun.

- Det er fantastisk at komme ud sådan en dag her, men det er jo lige så godt på en frostklar dag. Det er hele året, man kan vandre. Det er bare at få det rigtige tøj på og så afsted, siger hun entusiastisk.

Efter at have nydt udsigten på toppen af Højbjerg går vi tilbage mod Korsør Station, som ligger blot 1,2 kilometer væk. På vejen slår vi et smut forbi de fire sheltere, som man kan reservere til overnatning hos Naturstyrelsen.

Tilgængeligheden er altså helt i top i området, hvor Højbjerg Skov blev plantet i 2005-07 og stadig er i gang med at vokse sig stor. Man kan også bevæge sig mod vandet fra Højbjerg Skov mod Muskelsvindfondens Feriecenter ved Musholm Bugt.

På strækningen er der anlagt en syv kilometer lang offentlig sti, som er særdeles velegnet til både kørestolsbrugere og barnevogne. Fra stien er der adgang til Oldenbjerg, som er et andet markant højdepunkt ved Storebælt.

- Det er et sted, som er let at komme til. Alle kan tage toget, og alle i Korsør har nem adgang hertil. Man skal ikke så langt - så er man ude og vandre i naturen, siger Vagn Johansen.

Højbjerg

  • Det er nemmest at tage toget til eller parkere bilen ved Korsør Station.
  • Herfra går der en sti over jernbanen, hvor den deler sig i to. Tag stien mod øst langs jernbanen, og efter cirka en kilometer dukker Højbjerg op på venstre hånd.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk