2. december 2020
Oliver Nani laver kunstværker og performances balanceskulpturer som omdrejningspunkt. Pr-foto
Oliver Nani laver kunstværker og performances balanceskulpturer som omdrejningspunkt. Pr-foto
Foto: Rolf Jorgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Balancekunst skaber forundring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Balancekunst skaber forundring
Oplev - 23. oktober 2020 kl. 14:38
Af Lars Jørgensen

Kunstner og musiker Oliver Nani, som blandt tager afsæt i balanceskulpturer med sten som materiale, udstiller i oktober og november på Vordingborg og Stege Bibliotek. Der er store artprints af balanceskulpturer, videoværker af skabelsesprocessen samt musikalske kompositioner med afsæt i skulpturerne.

Udstillingerne leder frem mod fire begivenheder under navnet Stonefulness Live, som opføres på Vordingborg Teater og Sukkerfabrikken i Stege. Oliver Nani vil på disse aftener føre tilskuerne ind i Stonefulness' univers.

Stonefulness Live
  • 24. og 31. oktober: Vordingborg Teater,
  • Chr Richardtsvej 45, 4760 Vordingborg
  • 14. og 21. november: Sukkerfabrikken,
  • Kostervej 2, 4780 Stege
  • Billetter kan købes på www.billetto.dk.

Stonefulness er kompositioner af natursten, balanceret på usandsynlig vis. De har en umiddelbar, næsten kropslig, effekt på beskueren og vækker en fornemmelse af vantro betagelse. Trods deres vægtløse kvalitet væltes de omkuld ved den mindste brise.

- Som voksen oplever vi, at alting allerede er set. Det er bare den samme frokost, bare den samme himmel, bare den samme partner. Når noget er bare det samme, holder vi op med at lægge mærke til det. På samme måde er Stonefulness bare sten, men stenenes usandsynlige balance slår sprækker i vores automatiserede blikke - og tænder den gnist af opmærksom forundring det kræver at se den almindelige magi. Den magi der allerede er overalt omkring os. Og verden vågner og ses påny. At tænde denne gnist er Stonefulness-missionen, udtaler Oliver Nani.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk