15. september 2019
Den kommunale løftekran på havnen i Nykøbing skal udskiftes, hvis det står til embedsfolkene på rådhuset. Foto: Peter Andersen
Den kommunale løftekran på havnen i Nykøbing skal udskiftes, hvis det står til embedsfolkene på rådhuset. Foto: Peter Andersen
Foto: Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil helst have en helt ny kran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil helst have en helt ny kran
Odsherred - 17. marts 2019 kl. 14:49
Af Martin Hoffmann Kønig 1,6 mio. kroner vil det koste at udskifte den kommunale både- og mastehavn i Nykøbing havn, og det har den kommunale admi
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Men det er slet ikke nødvendigt, for den eksisterende kran fungerer og den er for nylig fået foretaget service og erklæret både funktionsdygtig og godkendt af en autoriseret håndværker.

Alligevel fremgår det af bilagene til politikerne i miljø- og klimaudvalget, at der er et arbejdsmiljøpåbud at tage hensyn til og at det kan betyde, at »bådene ikke tages op og ned i havnen,« hvis ikke kranen udskiftes.

Dette til trods, så bruges kommunens kran stadig i havnen og derudover er der mulighed for at få private firmaer til at bistå med op- og nedtagning af både i havnen.

Allerede for et år siden skrev den afgående havnefoged, Henrik Sørensen, til kommunens arbejdsmiljøfolk og bad om hjælp til at tjekke kranen, for ifølge ham virkede den både for tung og for problematisk i forhold til medarbejdernes arbejdsmiljø.

Ifølge den fungerende havnefoged og afdelingsleder i Odsherred Kommune, Michael Bay, så handler det blot om rettidig omhu, når embedsfolkene beder om næsten to mio. kroner til en ny kran, men også om tilbagemeldingerne fra arbejdsmiljøkonsulenterne.

»Baggrunden for, at vi har bedt om anlægsbevilling til en ny kran, er, at ud fra et internt arbejdsmiljøhensyn af personalets håndtering af kranen er der en risiko. Derfor har vi internt haft vores egne arbejdsmiljøkonsulenter til at se på kranen og særligt håndteringen af kranen. Dermed har vi også set på muligheden for at forbedre medarbejdernes arbejdsmiljø og sikekrhed. I det lys er det en intern ledelsesmæssig vurdering, at vi skal arbejde på at få en anden og mere sikker kran at arbejde med. Det er min vurdering, at der er en risiko for, at hvis Arbejdstilsynet kommer på tilsyn, så vil de give os et påbud om ikke at arbejde med kranen. Det har altså været i forsøget på rettidig omhu, at vi har bedt om en bevilling til en ny kran,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk