6. marts 2021
Vig Festivals formand Lars Gjerlufsen foran stakken af bord-bænke-sæt til festivalen. Han er spændt på, om myndighederne snart fortæller, om der bliver givet grønt lys for at holde festivaler i sommer.
Vig Festivals formand Lars Gjerlufsen foran stakken af bord-bænke-sæt til festivalen. Han er spændt på, om myndighederne snart fortæller, om der bliver givet grønt lys for at holde festivaler i sommer.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vig Festival spændt på udmeldning fra regeringen - og lidt bekymret for B.1.1.7

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vig Festival spændt på udmeldning fra regeringen - og lidt bekymret for B.1.1.7
Opdateret 22. februar 2021 kl. 20:04
Odsherred - 22. februar 2021 kl. 19:18
Af Stefan Andreasen

Vig Festivals formand Lars Gjerlufsen håber på en snarlig besked fra kulturministeren om afvikling af sommerens festivaler, forsamlingsloftets størrelse og eventuelle restriktioner.

- Vi håber og tror stadig på, at vi - med lyntest og vaccinationspas og kontroller ved festivalpladsen og campingpladserne - kan få lov til at lave festival til sommer, siger Lars Gjerlufsen.

- Jeg kan godt være lidt bekymret for den engelske variant, men forhåbentligt får eksperterne styr på den også. Der er jo delte meninger om, hvor meget den smitter, og vaccinerne er gode, siger Lars Gjerlufsen.

Formanden erkender dog, at B.1.1.7 tilsyneladende smitter børn lettere, og at de bærer smitten videre.

Alligevel vil festivalformanden ikke arbejde med en plan B, hvor børn og unge, der jo ikke kan vaccineres, bliver udelukket fra festivalen.

- Vig Festival er helt ind til benet en familiefestival, såå selvfølgelig skal børn og unge med.

- Ellers har vi jo også solgt billetter til et helt andet koncept. Så vi må tænke ind i en model med test ved indgangene. Og vi må se, hvad sundhedsmyndighederne kræver, siger Lars Gjerlufsen.

Det gælder også campingpladserne - specielt det gratis telt-område »Camp Rio«, hvor mange af festivalens unge ligger, og hvor der plejer at være ekstra gang i den.

- Det bliver helt klart en udfordring og noget med mere kontrol og krav om bedre hygiejne. Men heldigvis kender de unge til corona-reglerne fra skoler og efterskoler for at undgå at smitte hinanden, siger Lars Gjerlufsen.

Han erkender, at det kan blive svært at overholde hygiejne-regler, når der er alkohol involveret.

- Så må vi have mere opsyn og kontrol på, specielt blandt de unge.

- Men nu venter vi lige, til vi har fået en melding om, hvad vi må og ikke må, så vi kan tage bestik af situationen. Og lige nu går vi ud fra, at det kan lade sig gøre at lave festival til sommer, siger Lars Gjerlufsen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk