17. oktober 2021
Mathias Heise har tidligere gæstet »Winter Edition« og Nykøbing/Rørvig Jazz Festival om sommeren, men i begge tilfælde som gæstesolist. Nu kommer han med egen trio eller kvartet.                    Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Mathias Heise har tidligere gæstet »Winter Edition« og Nykøbing/Rørvig Jazz Festival om sommeren, men i begge tilfælde som gæstesolist. Nu kommer han med egen trio eller kvartet. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdensmester med til vinter-jazzfestival: En akrobat på mundharpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensmester med til vinter-jazzfestival: En akrobat på mundharpe
Odsherred - 21. september 2021 kl. 20:06
Af Stefan Andreasen

Igen i år vil jazz-begivenheden »Winter Edition« blive afviklet imellem jul og nytår - Nykøbing/Rørvig Jazz Festivals vinter-lillebror - takket være offentligt tilskud, sponsorer og gode samarbejdspartnere.

Det oplyser initiativtager Knud Skriver.

»Winter Edition« bliver til noget, det ligger fast nu, og det er dejligt. Vi har to af de tre koncerter på plads, og mangler bare lige de sidste detaljer for den tredje af koncerterne, siger arrangøren.

På programmet er blandt andre Mathias Heise, kåret som verdens bedste mundharpespiller; en raket på den kromatiske mundharpe med lynhurtige, akrobatiske improvisationer.

Han har tidligere gæstet »Winter Edition« og Nykøbing/Rørvig Jazz Festival om sommeren, men i begge tilfælde som gæstesolist.

Nu kommer han med egen trio eller kvartet, oplyser Knud Skriver.

Et andet stort, dansk jazz-navn er altsaxofonisten Christina von Bülow, der flere gange har spillet til Lørdagsjazz i Kulturhus Pakhuset i Nykøbing Sjælland men ikke har optrådt i forbindelse med Nykøbing/Rørvig Jazz Festival endnu.

- Vi glæder os meget til at få Christina på programmet hos os, siger Knud Skriver.

Christina von Bülow fik i 1990 den unikke mulighed at tage privattimer hos tenorsaxofonisten Stan Getz i hans hjem i Malibu, et år før han døde, og jazz-stjernen har været en livslang inspirationskilde for hende.

En anden vigtig mentor har været altsaxofonist Lee Konitz, som også har undervist Christina von Bülow.

I det hele taget har hun en passion for klassisk jazz, og elsker at fortolke standards og andre gode melodier på sin syngende altsax.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk