17. maj 2021
Den 19-årige formodede gerningsmand til drabet på en 29-årig medarbejder på opholdsstedet Ørbækskilde, havde flere vredesudbrud før drabet, men personalet mente, at det ville gå i sig selv igen. Kort tid senere endte det i knivdrab.
Den 19-årige formodede gerningsmand til drabet på en 29-årig medarbejder på opholdsstedet Ørbækskilde, havde flere vredesudbrud før drabet, men personalet mente, at det ville gå i sig selv igen. Kort tid senere endte det i knivdrab.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Væltede stole og råbte, men medarbejderne fandt det ikke nødvendigt med ekstra personale før drabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Væltede stole og råbte, men medarbejderne fandt det ikke nødvendigt med ekstra personale før drabet
Odsherred - 05. januar 2021 kl. 12:40
Af Martin Hoffmann Kønig

Klokken 08.00 onsdag den 30.december 2020 mødte den 29-årige Yamma Ahmadzai på arbejde på opholdsstedet Ørbækskilde i Veddinge.

arrow Læs også: 29-årige Nahmutallah Ahamadzai knivdræbt på jobbet: Så langt er sagen

Efter det som opholdsstedet kalder et pædagogisk overlap, hvor han koordinerede dagens opgaver med en kollega, valgte de at han skulle blive som ene personale i boligen på Riisvej, mens kollegaen tog til opholdsstedets anden ejendom på Bøgebjergvej i Fårevejle, fem minutters kørsel derfra.

En 19-årig beboer, der boede på Riisvej, havde i løbet af formiddagen flere vredesudbrud, og da den senere dræbtes kollega taler i telefon med den 29-årige først på eftermiddagen, kan han høre, at den 19-årige råber højere og højere, at han vælter ting i baggrunden og at han til sidst afbryder telefonsamtalen.

Ifølge en redegørelse fra opholdsstedet, så ringer kollegaerne sammen klokken 14.30, hvor der er faldet ro over den 19-årige, og de vurderer, at det ikke er nødvendigt at være to medarbejdere på Riisvej.

Men noget går helt galt, for 40 minutter senere ringer telefonen igen på Bøgebjergvej, og den anden beboer på Riisvej fortæller, at der har været et knivstikkeri. Da medarbejderen få minutter senere når frem til Riisvej, er en ambulance allerede kommet og katastrofens omfang går op for medarbejderen, der får tilkaldt stedets forstander og souschef.

Klokken 15.25 ankommer politiet til stedet, og de vælger at anholde den 19-årige samt en beboer mere.

Den 19-årige varetægtsfængsles senere i surrogat, mens den anden beboer løslades næste dag.

Ifølge opholdsstedet redegørelse var der ingen anledning til at have en særlig opmærksomhed på den 19-årige, og de skriver videre, at han i dagene op til drabet havde gode og rolige dage, og der var ikke tegn på udadreagerende adfærd.

Den 19-årige formodede drabsmand blev indskrevet på Ørbækskilde den 18.december 2019, og beskrives i redegørelsen som velanbragt i gruppen af opholdsstedets unge. Han havde ikke tidligere været voldelig, men der havde tidligere været tilfælde at udadreagerende adfærd, hvor den 19-årige ødelagde et vindue og et møbel.

Opholdsstedets ledelse beskriver, at den 19-årige ved indskrivningen havde gennemgået et såkaldt trafiklys-interview, hvor han fortalte om sin adfærd, hvis han bliver vred eller frustreret, og personalet havde lavet en aftale med ham om, at når han blev vred skulle han have lov til at trække sig i 10 minutter, hvorefter medarbejderne kunne kontakte ham igen.

arrow Varetægtsfængsling forlænget i drabssag
23. marts 2021 kl. 19:32 Opdateret: kl. 14:00
arrow Udvalg efter knivdrab: Behov for mere viden om tilsyn opholdssteder
12. marts 2021 kl. 06:27 Opdateret: kl. 13:18
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk