22. september 2021
Dansk Miljørådgivning har været forbi olieforureningen af regnvandsbassinet i Fårevejle og betegner omganget som »en ukendt, men væsentlig mængde olie«. Foto: Odsherred Forsyning
gallery icon

Se billedserie

Dansk Miljørådgivning har været forbi olieforureningen af regnvandsbassinet i Fårevejle og betegner omganget som »en ukendt, men væsentlig mængde olie«. Foto: Odsherred Forsyning
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uheld eller udslip? Leder fortsat efter årsag til olieforurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uheld eller udslip? Leder fortsat efter årsag til olieforurening
Odsherred - 24. juli 2021 kl. 06:43
Af Marianne Nielsen

Odsherred Kommune arbejder fortsat på at spore årsagen til olieforureningen af regnvandsbassinet på Grandlyvej i Fårevejle Kirkeby, som blev opdaget onsdag.

arrow Læs også: Det kan blive dyrt: Leder efter kilde til olieforurening i regnvandsbassin

- Der er enten tale om et uheld eller et udslip fra en olietank, og vi mistænker ikke, at der er tale om en direkte og bevidst forurening, vurderer Nichlas van Weezel, konstitueret leder for affald og miljø i Odsherred Kommunes center for miljø og teknik.

Den akutte forurening er fjernet, men for at sikre, at det ikke sker igen, er Odshered Kommune i fuld gang med at spore kilden.

Ifølge Nichlas van Weezel har man talt med beboerne af to ejendomme på Adelers Alle, og forsøger at få kontakt med ejerne.

Det er dog ikke afdelingslederens forventning, at man kan afsluttet sporingsarbejdet før engang i den kommende uge.

Der er formentlig tale om fyringsolie eller diesel, som via områdets regnvandsledninger er endt i regnvandsbassinet, til skade for vandmiljø og dyreliv.

Beredskabet blev rekvireret, sammen med slamsuger, og der blev udlagt spærreballon i bassinets udløb, så forureningen ikke kunne fortsætte videre ud i drænkanalerne. Med slamsuger blev oliefilmen på vandet suget op, og håndteret på korrekt vis som miljøfarligt affald.

Dansk Miljørådgivning, har været på stedet,og betegner det som en »ukendt, men væsentlig mængde olie«.

Hvis en grundejer har haft kendskab til udledningen, og ikke reageret, kan det blive en meget bekostelig affære, at få renset hele regnvandssystemet og bassinet op, oplyser Fanny Villadsen, direktør i Odsherred Forsyning.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk