21. september 2020
Tre forskellige regnemetoder giver vidt forskellige tal for normeringerne i Odsherreds børnehaver og vuggestuer. Foto: Mik
Tre forskellige regnemetoder giver vidt forskellige tal for normeringerne i Odsherreds børnehaver og vuggestuer. Foto: Mik
Foto: Foto: Christian Mikkelsen(Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg vil forvirrende normerings-tal til livs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg vil forvirrende normerings-tal til livs
Odsherred - 05. december 2019 kl. 19:12
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På visse tider af døgnet er en enkelt pædagog om 14 børn i Børnehuset i Fårevejle. Men på papiret er normeringen 8,05 børn pr. voksen på en almindelig dag i børnehaven. Og set over hele kommunen er normeringen 5,5 ifølge Danmarks Statistik.

- Det forvirrer jo. Og vi kunne godt tænke os, at der var enighed om, hvilken regnemetode vi bruger i Odsherred, når vi snakker normeringer, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Søren With (S).

På udvalgsmødet tirsdag tog udvalget hul på en snak om, hvad der ligger bag normeringerne, blandt andet i Fårevejle Børnehus, hvor der i tidsrummet fra 07.45 til 8.30 er tre voksne om 42 børn.

- Det er bestemt ikke optimalt og det skal vi dykke længere ned i. For hvis jeg som politiker kigger på et normerings-gennemsnit, der ser pænt ud, men der så i et bilag viser sig et sted, det er rigtig galt, så må det jo være ekstra positivt et andet sted, siger udvalgsformanden.

I 2020 står hele daginstitutionsområdet foran et 360 graders eftersyn, og i den forbindelse har udvalget besluttet, at man taler om normeringer på de enkelte børnehaver og vuggestuer - ikke et gennemsnit af alle kommunale daginstitutioner.

- Det nytter ikke, at en institution er rigtig godt normeret, hvis det går ud over normeringen et andet sted, siger Søren With (S).

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk