24. januar 2020
Tre forskellige regnemetoder giver vidt forskellige tal for normeringerne i Odsherreds børnehaver og vuggestuer. Foto: Mik
Tre forskellige regnemetoder giver vidt forskellige tal for normeringerne i Odsherreds børnehaver og vuggestuer. Foto: Mik
Foto: Foto: Christian Mikkelsen(Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg vil forvirrende normerings-tal til livs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg vil forvirrende normerings-tal til livs
Odsherred - 05. december 2019 kl. 19:12
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På visse tider af døgnet er en enkelt pædagog om 14 børn i Børnehuset i Fårevejle. Men på papiret er normeringen 8,05 børn pr. voksen på en almindelig dag i børnehaven. Og set over hele kommunen er normeringen 5,5 ifølge Danmarks Statistik.

- Det forvirrer jo. Og vi kunne godt tænke os, at der var enighed om, hvilken regnemetode vi bruger i Odsherred, når vi snakker normeringer, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Søren With (S).

På udvalgsmødet tirsdag tog udvalget hul på en snak om, hvad der ligger bag normeringerne, blandt andet i Fårevejle Børnehus, hvor der i tidsrummet fra 07.45 til 8.30 er tre voksne om 42 børn.

- Det er bestemt ikke optimalt og det skal vi dykke længere ned i. For hvis jeg som politiker kigger på et normerings-gennemsnit, der ser pænt ud, men der så i et bilag viser sig et sted, det er rigtig galt, så må det jo være ekstra positivt et andet sted, siger udvalgsformanden.

I 2020 står hele daginstitutionsområdet foran et 360 graders eftersyn, og i den forbindelse har udvalget besluttet, at man taler om normeringer på de enkelte børnehaver og vuggestuer - ikke et gennemsnit af alle kommunale daginstitutioner.

- Det nytter ikke, at en institution er rigtig godt normeret, hvis det går ud over normeringen et andet sted, siger Søren With (S).

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk