19. oktober 2021
Ni ud af 20 elever i den kommende 0.klasse på Nykøbing Skole er tosprogede. Det bekymrer både politikere og forældre. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Ni ud af 20 elever i den kommende 0.klasse på Nykøbing Skole er tosprogede. Det bekymrer både politikere og forældre. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsigt til 50 procent tosprogede i 0.kl.: - Vi er dybt bekymrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigt til 50 procent tosprogede i 0.kl.: - Vi er dybt bekymrede
Odsherred - 30. juli 2020 kl. 06:31
Af Marianne Nielsen

»Har en datter der starter i 0.kl. om 14 dage og vi er dybt bekymrede, også fordi vi kender disse børns adfærd fra børnehaven flere af disse ni børn kan ikke engang grundlæggende dansk«.

arrow Læs også: For mange tosprogede: Alarmklokke ringede ikke, da udvalg blev orienteret

Sådan skrev Anders Feldt Lindt, Nykøbing, i en kommentar på Facebook, da han forleden læste den artikel, som Nordvestnyt bragte om den kommende 0.klasse i Nykøbing, hvor næsten halvdelen af eleverne er tosprogede.

Egentlig kommer det høje antal flygtningebørn i klassen ikke som en overraskelse for faderen, for han kender indtil flere af børnene fra børnehaven.

- Jeg ved fra min datters børnehave, at de fire af dem stort set ikke kan dansk, og selvom der er talepædagog på dem, så bekymrer deres sproglige udvikling også flygtningebørnenes forældre. Jeg synes, det er synd for de børn, at de sendes i skole uden at kunne dansk nok til at følge undervisningen, siger Anders Feldt Lindh, der ærgrer sig over at modtageklassen på Højby Skole er blevet nedlagt.

- I stedet for at have et år, hvor de lærer sproget, bliver de nu smidt ud i det med det samme, og det går ud over de danske børn, fordi flygtningebørnene alt andet lige kræver mere opmærksomhed på grund af sproget, påpeger han.

Lige nu er administrationen på kommunekontoret i Højby ved at lave en redegørelse om sagen og handlemulighederne, som politikerne kan tage stilling til. En redegørelse, som borgmesteren har forlangt efter at være blevet orienteret om problemet for en lille uge siden.

- Jeg synes kommunen har skyklapper på, for her i Nykøbing har vi jo talt om det her længe, siger Anders Feldt Lindh, der har gjort sig mange overvejelser om datterens skolegang i Nykøbing.

- Faktisk er hun skrevet op på Rørvig Friskole, men vi har også et barn i 2. klasse, som der ikke er plads til i Rørvig lige nu, og hans klasse fungerer godt. Men nu må vi se, hvordan det kommer til at gå, ellers må vi jo flytte vores datter, hvis det ikke kommer til at fungere.

- Jeg er dybt bekymret over situationen, det er jeg altså. Jeg er klar tilhænger af, at man skal bruge de skoler der er, men man er også nødt til at tænke på sit eget barn, og det ved jeg, at mange andre også er begyndt at tænke på, siger han videre.

I den forrige byrådsperiode gav politikerne hinanden håndslag på, at der maksimalt skulle være 20 procent tosprogede elever i skoleklasserne, og det er blandt andet på den baggrund, at borgmesteren har krævet handling, for at få skabt »en ordentlig balance« hurtigts muligt.

arrow Kræver handling: Halvdelen af elever i 0. kl. er tosprogede
28. juli 2020 kl. 12:59 Opdateret: kl. 13:19
arrow Ikke lovligt med kvoter for flygtningebørn
10. august 2019 kl. 13:30 Opdateret: kl. 15:51
arrow Øger indsatsen for tosprogede børn
09. august 2019 kl. 11:35 Opdateret: kl. 23:08
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk