11. juli 2020
Anne Hjernøe fik sat en bølge i gang til ære for FNs verdensmål. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Anne Hjernøe fik sat en bølge i gang til ære for FNs verdensmål. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tv-kok talte om verdensmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tv-kok talte om verdensmål
Opdateret 19. august 2019 kl. 08:03
Odsherred - 18. august 2019 kl. 09:17
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en forbrugeroplysningskampagne af en vis størrelse, som eventfirmaet Koncept Aarhus har sat i værk. Hen over sommeren besøger man 48 danske byer med kampagnen, »Danmark for målene«. Og målene er FNs 17 verdensmål om bæredygtig udvikling. Lørdag formiddag var turen så kommet til Nykøbing, hvor tv-kokken Anne Hjernøe talte til 30 fremmødte i Anneberg Kulturpark. Anne Hjernøe har tidligere lavet en tv-udsendelse fra Odsherred, og hun synes meget godt om landskabet og de lokale råvarer.

- Det nytter noget at tale om FNs verdensmål. Vi forsøger at gøre verdensmålene til hverdagsmål, sagde hun til Nordvestnyt, inden hun talte til de fremmødte i Anneberg Kulturpark.

Anne Hjernøe lagde ud med at tale om det andet verdensmål, som handler om at stoppe sult. Hun pegede på, at 1,5 mia. mennesker er fejlernærede, og hun slog et slag for, at man skulle anvende meget mindre forarbejdet mad i dagligdagen. Og hun præciserede, at det derfor er nødvendigt at tænke over madens smag.

- Jeg arbejder med de fem grundsmage. Hvis maden smager godt, så overspiser man ikke, sagde Anne Hjernøe, som gjorde opmærksom på, at hotdoggen i forhold til smagen - ikke ernæringsmæssigt - er et fantastisk stykke mad, da den har alle de fem grundsmage. Det samme gælder i øvrigt grillkylling.

Verdensmål nummer 12 handler om »ansvarlig forbrug og produktion«.

- Hver dansker smider 47 kilo fødevarer ud hvert år. Det går ikke. De sidste stykker rugbrød kan bruges til ymerdrys. Den overskydende blomkål skal i blenderen med olie, salt og hvidløg, så får man en fantastisk dip, sagde Anne Hjernøe, som opfordrede til, at man spiser efter sæsonen.

- Det giver en mere varieret kost. Jordbær i december kan være fristende, men de smager ikke, som de skal!

Tv-kokken ser også gerne, at man ændrer på rækkefølgen mellem kød og grøntsager. Man skal købe kød efter, hvilke grøntsager man har. Kød er det sekundære.

Anne Hjernøe skulle videre til tre andre byer, men inden hun tog afsted, fik hun de fremmødte til at lave bølgen for FNs verdensmål.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk