4. april 2020
Retten i Holbæk tager på fredag stilling til en sag om trusler mod medarbejdere på Odsherred Kommuens jobcentre.
Retten i Holbæk tager på fredag stilling til en sag om trusler mod medarbejdere på Odsherred Kommuens jobcentre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Truede med at skyde de ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Truede med at skyde de ansatte
Odsherred - 20. februar 2020 kl. 21:06
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I over fire år har sagen ventet på et retligt efterspil, og på fredag skal Retten i Holbæk tage stilling i en sag, hvor en 35-årig kvinde fra København, står tiltalt for en række verbale trusler mod personalet på jobcentret i Odsherred Kommune.

Den 3.december 2015 skulle kvinden, ifølge anklageskriftet, flere gange telefonisk have truet med ansat ved at sige: »Jeg skyder dig - jeg kommer og skyder dig,« eller lignende, og igen den 18.maj 2016, med truslen: »Du vil ikke have noget liv, hvis retssagen kører,« og »det vil få voldsomme konsekvenser, hvis du ikke trækker sagen.«

Ifølge centerchef i Job og ydelser, i Odsherred Kommune, Andreas Hegnsvad, kender han godt til sagen, men udover de alvorlige øksetrusler, som personalet blev udsat for i den daværende afdeling i Fårevejle i oktober 2018, så er trusler og overfald sjældne på jobcentret.

»Jeg synes vi har en god tone med borgerne, og vi har relativt få episoder, og generelt har vi en fredelig stemning, hvor vi bestræber os på at møde folk i øjenhøjde. Men vi har en generel regel om, at vi altid anmelder trusler til politiet, og så må de vurdere om det er noget der skal gøres mere ved. Det kan være, at der indtales en telefonisk trussel mod medarbejderne, og så laver vi et notat på sagen og orienterer politiet. Der er nogle enkelte tilfælde, hvor det er så slemt, at folk får et mødeforbud, og så kan vi holde samtalerne på politistationen. Det kan være, hvis de har opført aggressivt, og for at undgå yderligere aggressiv adfærd, så kan det være en løsning, men som sagt er det meget sjældent,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk