22. oktober 2021
Knivdrabet på den 29-årige ansatte på opholdsstedet Ørbækskilde har givet anledning til, at alle procedurer skal gennemgås på opholdsstedet.
Knivdrabet på den 29-årige ansatte på opholdsstedet Ørbækskilde har givet anledning til, at alle procedurer skal gennemgås på opholdsstedet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tragisk knivdrab giver anledning til at tage ved lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tragisk knivdrab giver anledning til at tage ved lære
Odsherred - 13. januar 2021 kl. 18:20
Af Martin Hoffmann Kønig

Det hvide hus på Riisvej 18, i Veddinge, hvor en 29-årig ansat på opholdsstedet Ørbækskilde, blev knivdræbt den 30.december, er ejet af fonden Livsværk, der holder til på Frederiksberg, og har rødder i en over 100 år gammel kirkelig organisation.

arrow Læs også: To blodige stik i brystet dræbte Yamma

Livsværk arbejder for at skabe bedre vilkår for udsatte børn og unge, hvilket de gør ved at bistå henved 20 institutioner, blandt andre Ørbækskilde.

Det er her, at Ørbækskilde køber sig til administrativ hjælp, Livsværk har en plads i Ørbækskildes bestyrelse og bistod i dagene efter drabet med faglig »back up.«

Alt skal ses efter

Livsværks generalsekretær Ebbe Lorenzen, er berørt af den tragiske hændelse, og selvom han slår fast, at de ikke har noget med opholdsstedets daglige drift at gøre så var de med til at rekvirere vikarer for at Ørbækskilde kunne opfylde de strakspåbud som de fik af Arbejdstilsynet.

Ebbe Lorenzen garanterer, at der vil blive hentet læring til fremtiden ud af drabet, og at alle procedurer nu ses efter i sømmene.

»Det vigtige lige nu, er, at vi er transparante, og at vi skal lære af det her, men også at vi må vente på den redegørelse, der bliver lavet, og har der været svigt skal det frem, og det er klart at alle procedurer bliver gået igennem efter en så tragisk hændelse,« siger han.

FOA Vestsjælland har tidligere været ude og slå fast, at der ikke var personaleressourcer nok på Ørbækskilde, og de har opfordret politikerne til, at man bør indskrive en minimumsnormering i arbejdsmiljøloven.

Nordvestnyt har spurgt både Ørbækskildes bestyrelsesformand og leder om drabet får dem til at ændre opholdsstedets personalenormeringer, så de på den måde kan sikre, at de ansatte ikke i fremtiden vil stå i en situation, hvor de er alene med fire beboere.

Ingen af dem har ønsket at svare på spørgsmålene.

arrow Drabet på ansat var ved at koste bosted livet
19. april 2021 kl. 13:30 Opdateret: kl. 15:38
arrow Efter drab på bosted: Minister vil have indsatsteam på banen
26. marts 2021 kl. 21:52 Opdateret: kl. 20:30
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk