23. oktober 2020
Jobcentret i det tidligere administrationscenter i Fårevejle blev afspærret og lukket resten af dagen den 29.oktober 2018, hvor en mand med en økse og han ven skabte rædsel lige efter kl. 10 om formiddagen. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Jobcentret i det tidligere administrationscenter i Fårevejle blev afspærret og lukket resten af dagen den 29.oktober 2018, hvor en mand med en økse og han ven skabte rædsel lige efter kl. 10 om formiddagen. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tog økse med på jobcenter: Jeg var vred og fuld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tog økse med på jobcenter: Jeg var vred og fuld
Opdateret 08. januar 2020 kl. 17:26
Odsherred - 08. januar 2020 kl. 15:52
Af Marianne Nielsen

En 49-årig mand tiltalt for trusler med en økse på det daværende jobcenter i Fårevejle havde drukket tæt og var vred på kommunen, som han mente havde snydt ham for pensionspenge, da han den 29.oktober besluttede sig for at tage sagen i egen hånd og give Odsherred Kommune ren besked. Han følte sig snydt for udbetaling af pension under en varetægtsfængsling.

arrow Læs også: Efter øksetrusler: Vi er næsten alle okay igen

- Jeg sad hårdt i det, var psykisk nede og drak meget - lige fra jeg vågnede og havde drukket vel en halv flaske vodka og tog øksen med i en pose sammen med vodkaen, forklarede han, da Retten i Holbæk onsdag behandlede sagen.

Her forklarede han, at han tog en taxa og hentede sin kammerat, en nu 41-årig mand, i nærheden, og at de sammen to i taxa til Rådshusvej i Fårevejle Stationsby.

Sammen udviste de truende adfærd overfor personalet, og den 49-årige slog flere gange øksen i skranken, mens den 41-årige i ophidset tilstand råbte af omgivelserne i usammenhængende sætninger.

Hele episoden varede kun få minutter men skabte stor skræk hos de ansatte, skriver Nordvestnyt torsdag i en større reportage fra retssagen.

De to mænd blev pågrebet på vej mod Fårevejle Station og sad varetægtsfængslet frem til julen 2018. Torsdag tager Retten i Holbæk stilling til hvilken straf de to mænd skal have for deres roller i episoden.

arrow Vidne til øksetrusler: Tænkte, at jeg ville blive halveret
09. januar 2020 kl. 19:57 Opdateret: kl. 08:40
arrow To mænd dømt for øksetrusler på jobcenter
09. januar 2020 kl. 13:36 Opdateret: kl. 13:36
arrow To ansatte fortsat syge efter økseoverfald på jobcenter
23. november 2018 kl. 13:27 Opdateret: kl. 09:54
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk