19. marts 2019
Høsten i Odsherred bliver ringere i år.
Høsten i Odsherred bliver ringere i år.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tørke plager høsten i Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tørke plager høsten i Odsherred
Odsherred - 12. juli 2018 kl. 08:25
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De lokale landmænd døjer med tørken. Store dele af vinterbygen er høstet, men udbyttet bliver ringere end normalt.

Det fortæller Steffen Raht Rosenwanger, planteavlskonsulent hos Odsherreds Landboforening.

- Det ser skidt ud. Vinterbyggen har skuffet, her mangler der nogle kilo i forhold til, hvad vi er vant til. Vinterbygens kerner er små. Udbyttet bliver mindst 10 procent mindre for de heldige, men nogle får et tab op mod 40 procent, for det afhænger også af, hvor der har været byger, fortæller Steffen Raht Rosenwanger.

Hveden, som er den store afgrøde, høstes senere, men nogle lokale landmænd taler om at høste det i næste uge. Det samme gælder for rapsen. Og det vil være historisk tidligt.

- Mere vand vil ikke hjælpe her, for hveden har lavet sine kernefyldninger. Noget vårhvede vil dog stadig have gavn af vand, det samme gælder noget af det sene vårbyg på god, våd dyndjord, fortæller Steffen Raht Rosenwanger.

Specialafgrøderne på markerne omkring Lammefjorden får vand fra kanalerne. Men her er der indført restriktioner i forhold til vandingen.

- Den høje sol betyder, at afgrøderne stresser lidt frem i forhold til, hvor de normalt ville være. Nu går vi ind i den kritiske periode. Nogle landmænd har også brugt den mængde vand, de må fra deres boringer. Kartoflerne sætter færre knolde end normalt, og derfor er der nok også en forventning om, at de giver et lavere udbytte i år, siger Steffen Raht Rosenwanger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk