22. april 2019
Tasja Nielsen var på Christiansborg, da de førstebehandlede et lovforslag om ny værgemålslov, og før politikerne gik på talerstolen fik hun lejlighed til at prøve den.
Tasja Nielsen var på Christiansborg, da de førstebehandlede et lovforslag om ny værgemålslov, og før politikerne gik på talerstolen fik hun lejlighed til at prøve den.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tasja fik folketingets støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tasja fik folketingets støtte
Odsherred - 10. december 2018 kl. 08:53
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et enigt folketing har besluttet at sende en ny værgemålslov videre til 2. behandling, og det på grund af 18-årige Tasja Nielsen, fra Fårevejle.

En del af værgemålsloven indholder en bestemmelse om, at tortgodtgørelser fremover, uanset beløbets størrelse, skal indsættes i en forvaltningsafdeling og fremover ikke kan forvaltes af barnets værge, og så nævnes det, at denne ændring skyldes, at der er set eksempler på, at en værge for en person under 18 år har brugt af midlerne uberettiget.

Det er denne passus, der gør, at det socialdemokratiske folketingsmedlem, Kaare Dybvad, på Facebook, kalder det for Tasja-loven, fordi det er Tasja Nielsen, der ved at fortælle sine egne oplevelser med en mor, der brugte den erstatning hun fik for et mangeårigt seksulet misbrug, har sat gang i lovændringen, og Kaare Dybvad, skriver videre, at: »Et kæmpe klap på skulderen til Tasja. Godt kæmpet, du har virkelig gjort en forskel!«

Og Tasja Nielsen er selv ganske godt tilfreds.

»Jeg er enormt taknemmelig for at jeg kunne være medvirkende til at ændre loven med min traumatiske historie,« siger hun til dagbladet Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk