13. maj 2021
Rigspolitiet fastholder et forbud mod åbning af Vig tuske- og kræmmermarked trods det ændrede forsamlingsforbud. Foto: Mik
Rigspolitiet fastholder et forbud mod åbning af Vig tuske- og kræmmermarked trods det ændrede forsamlingsforbud. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor skuffelse: Intet Vig-marked før september

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor skuffelse: Intet Vig-marked før september
Odsherred - 11. juni 2020 kl. 06:27

Vig: Arrangørerne af Vig tuske- og kræmmermarked har holdt ekstra øje med deres mailboks og haft et ekstra øre ved telefonen i denne uge. Den 27. maj fik de Midt- og Vestsjællands politis tilladelse til at afholde kræmmermark, få dage efter fik de så besked om, at markedet ikke måtte afholdes på grund af forsamlingsforbuddet på ti personer. Da dette blev hævet til 50 personer, var der fornyet håb hos Vig-arrangørerne. Onsdag formiddag tikkede der dog en mail fra Rigspolitiet ind hos Midt- og Vestsjællands Politi, som slukkede det sidste håb hos arrangørerne i Vig.

- Det fremgår af bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger § 1, at det er forbudt at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, begivenheder eller aktiviteter eller lignende, hvor der er flere end 50 personer til stede samtidig. Forsamlingsforbuddet blev fra den 8. juni hævet fra 10 til 50 personer. I forhold til Vig Tuske- og Kræmmermarked, hvor der forventes ca. 400 kræmmere, vil ændringen fra 10 til nu 50 personer, således ikke få betydning, stod der i mailen.

Arrangørerne i Vig ellers havde forberedt sig til en corona-udgave af markedet med større afstand mellem boderne og håndsprit ved alle kræmmerne.

- Vi kan aldrig lukke af og begrænse antallet af handlende. så nu kan vi kun lukke og vente på nye retningslinjer, siger torvemester på Vig-markedet, Søren Helbo.

Arrangørerne håber, at Vig-markedet kan åbne den 5. september.

- Så er turisterne bare rejst hjem, og der handles ikke så meget. Lige nu ærgrer det mig mest for de foreninger, som plejer at få godt 200.000 i støtte fra vores overskud, siger han.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk