12. juli 2020
Tilskudsordninger på 2,9 milliarder kroner til biogasproduktion, får nu Veolia til at genoptage planlægningen af et biogasanlæg i Vig, som dette anlæg ved Solrød.
Tilskudsordninger på 2,9 milliarder kroner til biogasproduktion, får nu Veolia til at genoptage planlægningen af et biogasanlæg i Vig, som dette anlæg ved Solrød.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Statsstøtte skubber gang i biogasplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsstøtte skubber gang i biogasplaner
Odsherred - 01. juli 2020 kl. 06:27
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye klimahandleplan for energi og industri, som regeringen præsenterede i sidste uge, var længe ventet hos det multinationale selskab Veolia, som skal stå for opførelsen af et biogasanlæg på Holbækvej i Vig.

Ikke mindst spørgsmålet om statslige tilskud til opførelsen og drift af biogasanlæg i Danmark, har haft betydning for, hvornår Veolia ville gå i gang med arbejdet med anlægget.

I klimaaftalen står der, at der afsættes 2,9 milliarder kroner frem til 2030 til biogas.

Byggeprocessen i Vig blev i nogen grad sat på hold, da der i februar 2019 blev lukket ned for den tilskudsordning til udvidelse af biogasproduktion, som ellers havde været en del af energiaftalen fra 2018. Fordi der med den nye klimahandleplan er skabt mulighed for tilskud til biogasproduktion, tager Veolia nu hul på den videre planlægning.

- Vi har med glæde noteret, at der nu er indgået en aftale om klimahandlingsplaner som inkluderer muligheder for støtte til biogas-projekter, skriver Jacob Illeris, som er business development director hos Veolias nordiske afdeling i Sverige, i en mail til Nordvestnyt.

Lokalplanen blev vedtaget den 27.juni 2017 og miljøtilladelsen - VVM-tilladelsen - blev givet den 29. juni samme år. Ifølge Odsherred Kommune udløber en VVM-tilladelse normalt efter tre år, men denne dog først den 17. auguat. Centerchef for miljø og teknik, Kirsten Agerholm Gyalokay, fastholder i en mail til Nordvestnyt, at kommuneplantillæg - både lokalplan og kommuneplantillæg - er »i orden«.

Fakta om biogas:
  • I regeringens klimaaftale, som blev indgået den 22. juni, afsættes der 2,9 milliarder frem til 2030 til biogas og andre grønne gasser.
  • Biogas fremstillet af gylle fra landbruget modtog i 2018 en fjerdedel af statens støttemidler, der er øremærket til vedvarende energi.
  • Regeringen lukkede i februar 2019 ned for statsstøtte til biogasproduktion.
  • Alle eksisterende biogasanlæg i Danmark drives i dag med statsstøtte.
  • Ifølge en opgørelse fra RUC kommer to tredjedele af omsætningen hos eksisterende biogasanlæg fra statskassen.

- Så længe vi ikke har hørt andet fra Veolia, går vi ud fra, at de forventer at udnytte den inden den udløber. Såfremt at den aktuelle VVM ikke når at blive udnyttet, kræver det en proces ift. en ny VVM, siger Kirsten Agerholm Gyalokay.

Hos Veolia er byggeriet af biogasanlægget ikke lige på trapperne.

- Vi er nu i gang, rent praktisk, med at undersøge hvordan vi kan gå videre. Vi har endnu ikke, det er stadig lidt nyt, færdiggjort en plan, skriver Jacob Illeris.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk