24. marts 2019
Christian Fuhlendorff  fortalte morsomt og oplysende om verdenshistorien. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Christian Fuhlendorff fortalte morsomt og oplysende om verdenshistorien. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Standupper fortalte om verdenshistorien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Standupper fortalte om verdenshistorien
Odsherred - 15. november 2018 kl. 08:29
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan være svært at slippe et emne, man brænder for. Og så holder tidsplanen ikke altid. Det skete for komikeren Christian Fuhlendorff, da han onsdag aften - hæsblæsende, lidenskabeligt og meget morsomt - gav sit helt personlige bud på en verdenshistorisk fortælling på Holbæk & Omegns Musikskole (HOM).

De 130 fremmødte fik derfor ekstra tid sammen med den populære standupper, som også var meget interesseret i at svare på spørgsmål fra salen.

Christian Fuhlendorff tog i sit show, der hedder »For at gøre en lang historie kort«, udgangspunkt i altings skabelse for 13,8 milliarder år siden. Dengang opstod der noget, der hedder en singularitet.

- Det betyder nogenlunde, at et sæt regler ikke gælder lige her. Akkurat som dengang, jeg sad på et toilet i Thailand og kunne læse på et skilt, at toiletpapiret ikke måtte komme i toilettet. Den regel kunne ikke gælde mig, lød det fra komikeren, der fulgte op med at fortælle om Big Bang, skabelsen af solen, månen og jorden.

- Månen skal vi takke. Hvor havde varulvene været uden den, spurgte Christian Fuhlendorff, som blev kåret som årets danske komiker i 2015.

Christian Fuhlendorff blev som barn fejl diagnosticeret som grænsepsykotisk. Og han fortalte med humor og stor indlevelse om den groteske udredning på en børnepsykiatrisk institution.

- Det er en del af min historie, og i dag ser jeg det som en god historie, som jeg også fik noget godt ud af, blandt andet lærte jeg at læse, selv om jeg var ordblind, sagde Christian Fuhlendorff, inden han hoppede tilbage til den store historie - om mennesket, der nedstammer fra aben. Og den første landbrugskultur.

- Her forædlede man korn. Lidt lige som kvinden forædler sin mand ved at høvle først dén kammerat væk, så den kammerat væk, og så den tredje, lød det fra den mundrappe standupper, som undervejs i sin verdenshistoriske fortælling langede kærligt ud efter blandt andre feminister og veganere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk