12. april 2021
Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen: - Vi gør os helt klar til at lukke op med kort varsel. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen: - Vi gør os helt klar til at lukke op med kort varsel. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Står på spring: Museer er klar til at åbne med kort varsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Står på spring: Museer er klar til at åbne med kort varsel
Odsherred - 26. februar 2021 kl. 13:13
Af Stefan Andreasen

Det gik ikke, som museerne i Odsherred havde håbet - de kom ikke med i genåbningen i denne omgang, så åbningsplanerne må nu lægges til side og erstattes af tanker om online-kultur til brugerne, oplyser museumsdirektør Eskil Vagn Olsen, Museum Vestsjælland.

- Vi var klar med udstillingen »Drømmespejlet« på det kulturhistoriske museum i Nykøbing - med dukkemager Ole Bruun-Rasmussens fine dukker - og med Røde Mor plakatudstilling på kunstmuseet i Asnæs, men vi må jo desværre ikke åbne op nu, siger Eskil Vagn Olsen.

»Drømmespejlet« er blevet forlænget til juni, hvor den overtages 24. juni af udstillingen »Missilet« - om missilsagen fra Lumsås 1982.

Røde Mor-udstillingen kan kun hænge til slutningen af april, hvor lokalerne overtages af udstillingen med Maja Lisa Engelhardts syv kæmpestore malerier fra det socialdemokratiske gruppeværelse på Christiansborg. Den er planlagt til at åbne 30. april.

- Jeg håber virkelig, at vi har fået lov til at lukke op til den tid, siger Eskil Vagn Olsen.

Museerne i Odsherred kigger nu frem mod datoen 5. april og håber at komme med dér.

- Nu gør vi os helt klar til at lukke op med kort varsel, hvis det skulle ske, og imens prøver vi at finde på online kulturtilbud til brugerne, siger Eskil Vagn Olsen.

»Troldejagten« i vinterferien, hvor børnene blev sendt af sted på jagt efter de »underjordiske«, var en succes med udsolgt i troldejæger-poser.

- Vi ser på, om vi kan køre et lignende udendørs tilbud til børnefamilierne her under den fortsatte nedlukning.

- Og hvis museet ikke er åbnet til påske, vil vi arrangere en påskeoplevelse, hvor man kommer og henter remedier som Click & Collect, siger Eskil Vagn Olsen.

Han nævner også museets podcaster og app'en »Tidslommen«.

- Vi fik ikke lov til at smugåbne Malergården i vinterferien. Hvis vi får lov, åbner vi i påsken, selvom vi først har den »rigtige« sæsonåbning til maj. Og med Malergården ved vi, at gæsterne bruger udendørs-arealerne, så vi får god afstand, siger direktøren.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk