24. september 2020
Glaskunstner Martin Birk Møller har støbt de fem glas-mænd i sorg-fasen efter den oldgamle metode cire perdu. Han udstiller for tiden i Huset i Asnæs. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Glaskunstner Martin Birk Møller har støbt de fem glas-mænd i sorg-fasen efter den oldgamle metode cire perdu. Han udstiller for tiden i Huset i Asnæs. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorgens fem stadier - udtrykt i glaskunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sorgens fem stadier - udtrykt i glaskunst
Odsherred - 14. februar 2020 kl. 16:59
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glaskunstner Martin Birk Møller, Glashytten på havnen i Nykøbing Sjælland, udstiller for tiden i X Rummet i Huset i Asnæs - blandt andet en serie psykologiske glasfigurer, hvor han tematisk har beskæftiget sig med modellen over sorgens fem faser, udviklet af psykiater Elisabeth Kübler-Ross.

- Først kommer benægtelsen af det skete. Derefter vreden. Tredje fase er tvivlen og skyldfølelsen. Derefter den depressive fase som reaktion på tabet. Og til sidst accept og tilbagevenden til livet, fortæller Martin Birk Møller.

Han fik idéen til sin serie med fem glas-mænd, udtrykkende de fem følelses-stadier, efter personlige samtaler med en mand fra bank-verdenen.

- Gennem et bestillingsarbejde lærte jeg en mand at kende, som var højt placeret inden for finansverdenen, og han fortalte om det følelsesmæssige forløb, han har været igennem.

- En personlig erkendelses- og accept-fase efter perioden med bankernes grådighed, fortæller Martin Birk Møller.

De fem glas-mænd i sorg- fasen er støbt efter den oldgamle metode cire perdu.

På udstillingen - med vaser, skåle, fade og figurer - viser Martin Birk Møller, hvordan han mestrer glaskunst-teknikkerne.

Glaspustning, støbning i form af sand eller gips, og fusing hvor glasstykker opvarmes, så de delvist smelter sammen i en keramisk form, for eksempel til et fad.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk