23. november 2020
Sommerhussalget eksploderede under Corona. Nye tal fra Danmarks Statistik viser at Odsherred er det mest populære sted at købe sommerhus. Foto: Mie Neel
Sommerhussalget eksploderede under Corona. Nye tal fra Danmarks Statistik viser at Odsherred er det mest populære sted at købe sommerhus. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerhusalget boomede under Corona: Dette sted er helt i top på købernes ønskeliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerhusalget boomede under Corona: Dette sted er helt i top på købernes ønskeliste
Odsherred - 28. oktober 2020 kl. 11:51
Af Marianne Nielsen

Da danskerne blev sendt hjem under coronaen, tog mange til Odsherred, for at bruge deres sommerhuse som corona-bolig. Eller også valgte de simpelthen at købe en fritidsbolig. Hele 621 solgte sommerhuse blev solgt i Odsherred i andet kvartal af 2020, og det gør Odsherred til den mest populære sted at købe sommerhus. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, som også konstaterer, at sommerhussalget på landsplan steg med 90 procent under corona.

arrow Læs også: Brandvarmt sommerhussalg: Oliver sælger feriedrømme i eksprestempo

Samlet set blev der solgt 5.814 sommerhuse alene i 2. kvartal. Det er 2748 mere end det samme kvartal sidste år og et rekordhøjt niveau, og det højeste antal sommerhuse solgt i et kvartal siden statistikkens start i 1992.

Med andre ord satte pandemiens restriktioner ild til købelysten, og det kunne mærkes hos egnens ejendomsmæglere, der måtte løbe stærkt for at kunne følge med efterspørgslen og manglede sommerhuse at sælge.

Danmarks Statistisk har også statistik på, hvor køberne til sommerhusene kommer fra.

Flest købere boede i Københavns Kommune, hvor der var 1.575 købere. Herefter fulgte Aarhus Kommune med 566 købere og Frederiksberg Kommune med 389 købere.

Gennemsnitsalderen på en sommerhuskøber er 50 år, og lige mange mænd og kvinder skrev under på en købskontrakt i 2. kvartal.

arrow Få sommerhuse til salg i Odsherred
13. februar 2020 kl. 17:54 Opdateret: kl. 13:49
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk