14. juli 2020
Vibehus i Annebergparken har både været kvindeafdeling af psykiatrihospital, flygtningecenter for uledsagede flygtningebørn og skal fremover være Videncenter for Tang. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Vibehus i Annebergparken har både været kvindeafdeling af psykiatrihospital, flygtningecenter for uledsagede flygtningebørn og skal fremover være Videncenter for Tang. Foto: Marianne Nielsen
Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solgt: Tidligere flygtningecenter bliver videncenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solgt: Tidligere flygtningecenter bliver videncenter
Opdateret 07. oktober 2019 kl. 10:21
Odsherred - 07. oktober 2019 kl. 07:02
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Parret bag Anneberg Kulturpark har købt Vibehus for 5,5 millioner kroner. Fremover skal være base for Dansk Videncenter for Tang. Det oplyser indehaver af Anneberg Kulturpark, Gitte Klausen, til Nordvestnyt.

arrow Læs også: Et helt hus med tang-viden i fokus

- Jeg fik ideen om et Videncenter for Tang i foråret og var nede at se Vibehus, da kunstnerne var der, og så, hvordan stedet egnede sig rigtig godt til de planer, jeg havde i tankerne - med besøgscenter og undervisnings- og konferencelokaler, fortæller Gitte Klausen.

Det var ikke længe, de 1284 kvadratmeter tidligere plejeafdeling for kvinder med psykiske lidelser nåede at være til salg.

Vibehus har også fungeret som psykiatrisk aktivitetssted, asylcenter for uledsagede flygtningebørn og var tæt på at blive rammen om et efterskoletilbud, som dog endte med at løbe ud i sandet i kølvandet på NV-Pros konkurs i foråret.

Det fik Odsherred Kommune til at bremse et salg til efterskolebestyrelsen, som efterfølgende kastede håndklædet i ringen.

I hele forløbet har Gitte Klausen kigget med på sidelinjen, og hun så sit snit at slå til, da til salg-skiltet igen blev slået i jorden foran den 96 år gamle bygning.

Anneberg Kulturpark ejer i forvejen de fredede bygninger i Grønnegårdskomplekset, hvor en række fødevareproducenter inden for det seneste halvandet år flyttet ind. Blandt andre Dansk Tang, som har inspireret Gitte Klausen til ideen om at etablere et Dansk Videncenter for Tang i Odsherred.

Bag projektet står foruden Anneberg Kulturpark også Geopark Odsherred, Dansk Tang, DTU Fødevareinstituttet, Københavns Universitet og Nationalt Center for Lokale Fødevarer. Og med en bevilget LAG-støtte på små 400.000 kroner til et forprojekt vil der ikke gå lang tid, før projektet kan gå i gang.

- Jeg tror på, at vi kan gå i gang inden årets udgang, lyder det fra Vibehus' nye ejer.

arrow Høster tang til forskning i ko-prutter
07. september 2019 kl. 06:33 Opdateret: kl. 14:57
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk