23. marts 2019
Ukrudtet, blandt andet gråbynkerne, står højt foran den nyindviede Borren - Højby Kultur- og Idrætscenter. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Ukrudtet, blandt andet gråbynkerne, står højt foran den nyindviede Borren - Højby Kultur- og Idrætscenter. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smuk nyindviet hal skæmmet af ukrudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smuk nyindviet hal skæmmet af ukrudt
Odsherred - 31. august 2018 kl. 11:24
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gråbynker og andet arrigt ukrudt står højt og grønt omkring det nyindviede Borren - Højby Kultur- og Idrætscenter i Odsherred, så det kan være svært at få øje på skulptur-vartegnet »Porten« af billedhugger Peter Hesk-Møller, selvom kunstværket står oppe på en granit-sokkel.

Ved indvielsen for to uger siden måtte borgmester Thomas Adelskov i sin tale forklare gæsterne, at det nysåede græs på grund af sommerens tørke ikke var groet nok til at blive slået. Slåningen var - efter råd fra landskabsarkitekten - blevet udsat; og ukrudtet havde taget overmagten.

Ukrudtet står fortsat stærkt og højt foran Borren. Dog er der håb forude, fortæller Odsherred Kommunes projektleder på Borren-byggeriet, Poul Malmvig Sørensen:

- Det ser ud til, at græsset nu er ved at være nogenlunde robust, og vi diskuterer lidt frem og tilbage, om det er ved at være tid til at slå det hele nu. Jeg tror, det kommer til at ske om en uges tid, siger Poul Malmvig Sørensen.

- Når det hele bliver slået, så dør ukrudtet stille og roligt, og græsset vinder frem, så der vil komme et fint græstæppe, siger projektlederen.

Han glæder sig over, at entreprenøren B. Nygaard Sørensen uden beregning har ladet afspærringshegnet stå, så gæster ikke går på de grønne arealer.

- Heldigvis står min skulptur højt oppe på en granit-sokkel, så det gør ikke noget, at der er noget ukrudt. Det går fint - de slår det jo snart, siger billedhugger Peter Hesk-Møller.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk