25. februar 2020
Ægholm Plantage bliver urørt skov. Foto: Prben Moth
Ægholm Plantage bliver urørt skov. Foto: Prben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skov bliver urørt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skov bliver urørt
Odsherred - 20. august 2019 kl. 10:45
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Miljø-og klimaudvalget i Odsherred har besluttet, at Ægholm Plantage - i daglig tale Kommuneskoven - skal være urørt.

- Vi følger indstillingen, men med den tilføjelse, at når skoven skal være urørt, så mener vi heller ikke, at den skal bruges til hundetræning. Så den del ryger ud, siger udvalgsformand Paw Pedersen (DF).

I forvaltningens oplæg var der ellers lagt op til, at der fortsat skulle være mulighed for at bruge skoven til hundetræning. Ægholm Plantage er en blandet løv- og nåletræsskov på ca. 10 ha. Skoven ligger som en ø i Lammefjorden med lang afstand til nærmeste naturområder. Det betyder, at plantagen har stor betydning for den lokale biodiversitet.

- Målet er at sikre en større biodiversitet - både for blomster og dyr - som vi ikke ser i de mere friserede skove, siger Paw Pedersen.

Forslaget om at give skoven status som uberørt var til høring hos flere foreninger. Ole Hansen, Danmarks Jægerforbund, støttede ikke forslaget. Han mente, at skoven i sin tid blev plantet af lokale borgere og senere foræret til Hørve Kommune, som senere blev en del af Dragsholm og i dag Odsherred Kommune.

Naturstyrelsen Midtsjælland og lokalafdelingerne af Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening støttede forslaget. Sidstnævnte advarede dog imod hundetræning i skoven - og dette har politikerne altså lyttet til.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk